De cate tipuri sunt panourile solare presurizate?

De cate tipuri sunt panourile solare presurizate?

0 Shares
0
0
0

Panourile solare au aparut pe piata datorita faptului ca oamenii au inteles ca energia solara este inepuizabila, si s-au gandit ca trebuie sa faca in asa fel incat sa profite de aceasta.

Tocmai de aceea au aparut pe piata panourile fotovoltaice, care au rolul de a capta si de a transforma mai apoi energia solara in energie electrica.

Aceste panouri fotovoltaice pot sa fie intalnite in gospodariile oamenilor, pot fi intalnite la diferite firme, fabrici, pensiuni, hoteluri sau in diferite alte domenii de activitate unde este nevoie de energie electrica.

Pe piata se gasesc insa si panouri solare termice, care au fost create special pentru a capta energia solara si pentru a o transforma mai apoi in energie termica.

Trebuie precizat faptul ca panourile solare pot sa fie folosite atat pentru incalzirea locuintei, cat si pentru incalzirea apei menajere dintr-o locuinta, iar aceste panouri sunt de doua tipuri, si anume: panouri presurizate si panouri nepresurizate.

Panourile presurizate sunt mai costisitoare insa sunt si mai eficiente, asa ca din acest motiv vom discuta in continuare despre ce inseamna un sistem cu panouri solare presurizate.

Referitor la aceste panouri solare presurizate trebuie ca mai intai de toate sa mentionam faptul ca ele se impart in doua categorii, astfel ca avem: panouri solare cu boiler presurizat si panouri solare presurizate cu serpentina.

In ceea ce priveste principiul de functionare al panourilor solare cu boiler presurizat cu serpentina, trebuie precizat ca boilerul are in interiorul sau o spirala de cupru care mai este cunoscuta si sub denumirea de schimbator de caldura, si care are o lungime de 30 de metri pentru schimbul termic.

Aici este important de precizat ca apa menajera nu circula prin tuburile vidate. Deasemenea trebuie adus in discutie faptul ca lichidul din interiorul rezervorului preia caldura de la heat – pipe si o cedeaza apoi schimbatorului de caldura, care la randul sau o cedeaza apei care circula prin el.

Un alt amanunt interesant referitor la aceste panouri solare presurizate este acela ca ele au o presiune maxima de 6 bar.

Cea de a doua categorie de panouri solare presurizate cuprinde acele panouri solare de apa calda cu boiler presurizat. In acest caz, tuburile vidate au rolul de a incalzi apa menajera din interiorul boilerului prin intermediul principiului termodinamicii.

Inauntrul tuburilor vidate se gasesc montate tuburi de condensare heat – pipe, care au rolul de a transfera caldura colectata de la tuburile vidate, la boilerul de inalta presiune, iar astfel se evita circulatia directa a apei prin tuburi.

Despre acest principiu de functionare este important de precizat faptul ca el permite functionarea chiar si pe timpul iernii, la o presiune de maxim 6 bar.

Aceste panouri solare presurizate sunt cele mai raspandite in toata lumea datorita faptului ca sunt cele mai fiabile si cele mai performante panouri silare presurizate.

Un motiv pentru care ele sunt foarte apreciate de catre oameni este faptul ca aceste sisteme pot sa fie conectate direct la reteaua de apa menajera.

Asadar, cei care isi doresc apa calda menajera, pot alege sa isi doteze locuinta cu panouri solare presurizate.

0 Shares
You May Also Like