Cum se repatriaza decedatii?

Cum se repatriaza decedatii?

0 Shares
0
0
0

De pe la inceputul anilo 1990 si pana in prezent, milioane de cetateni din Romania au plecat la munca in strainatate, in speranta faptului ca acolo vor reusi sa castige foarte multi bani, bani care sa ii ajute sa aiba un trai mai bun.

Unii dintre cei care au plecat la munca in strainatate s-au intors de ceva timp in tara, iar aici fie si-au cumparat apartamente fie si-au cumparat terenuri si si-au construit case.

Altii au ales sa isi investeasca banii castigati la munca in strainatate in fel si fel de afaceri, iar acum au ajuns sa fie antreprenori, au ajuns sa aiba o situatie financiara foarte buna si au ajuns sa aiba angajati care sa lucreze pentru ei.

Alti cetateni romani care au ales sa plece la munca in strainatate, au s-au stabilit in tarile respective, iar acum abia daca mai vin in Romania in vizita la parinti, odata la foarte mult timp.

Ei bine, toate acestea sunt cazurile fericite ale cetatenilor romani care au plecat la munca in strainatate, si care au ajuns sa se realizeze fie in strainatate fie s-au intors cu multi bani acasa.

Exista insa si situatii in care cetatenii romani au plecat la munca in strainatate si care s-au intors rapid, pentru ca nu au avut de lucru in strainatate, iar situatia financiara de acolo era mult mai grea pentru ei decat aici.

Din pacate insa, au fost si sunt in continuare si foarte multe cazuri ale cetatenilor romani care au plecat la munca in strainatate, si care fie au suferit un accident de munca, fie au fost implicati in accidente rutiere, iar din aceste motive si-au pierdut viata.

Pentru familiile care raman in urma acestora cu siguranta urmeaza clipe de cosmar, pentru ca este extrem de dureros sa pierzi pe cineva drag.

Familiile indurerate vor trebui sa gaseaca firme care sa se ocupe de repatriere decedati international, pentru ca doar astfel de firme se vor putea ocupa de repatrierea decedatilor.

In functie de tara in care a avut loc decesul, dar si in functie de preferintele familiei, persoana decedata poate sa fie transportata fie cu avionul, fie cu o masina special echipata pentru transportul decedatilor.

Familiile indurerate trebuie sa cunoasca faptul ca preturile pentru repatrierea decedatilor depind de la caz la caz, in functie de mijlocul de transport ales, si nu in ultimul rand, in functie de tara in care s-a produs decesul.

Familiile persoanelor decedate mai trebuie sa stie ca pentru ca transportul ca sa poata avea loc, este nevoie de obtinerea urmatoarelor documente: certificat de deces, pasaport mortuar, certificat constator al decesului, certificat de imbalsamare, autorizatie de transport funerar international.

De obtinerea tuturor acestor servicii se vor putea ocupa reprezentantii firmei de pompe funebre angajata de catre familia persoanei decedate.

Referitor la repatrierea decedatilor, este important de mentionat faptul ca aceasta se face doar in sicriu de zinc (nu tabla zincata), iar sicriul de zinc trebuie sa contina si purificator in interiorul sau. Acest sicriu de zinc se va introduce apoi in sicriul de lemn, care va fi insotit de placuta de identificare a persoanei decedate.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…