Cum se repatriaza decedatii din Germania?

0 Shares
0
0
0

Foarte multi romani au plecat la munca in Germania, dat fiind faptul ca nivelul de trai din aceasta tara este unul foarte bun. Salariile pe care le castiga romanii din Germania, le permit sa traiasca fara a avea grija zilei de maine, asa ca este lesne de inteles de ce romanii au ales sa plece in aceasta tara.

Din pacate insa, nu toti cei care au ajuns in Germania au reusit sa isi duca planurile la bun sfarsit, si sa castige foarte multi bani si sa duca o viata lipsita de griji. In diferite circumstante, multi romani si-au pierdut viata in Germania, iar familiile lor au fost nevoite sa contacteze firme care presteaza servicii de transport decedati Germania, pentru a-si repatria decedatii.

In continuare, vom discuta despre acest aspect, pentru ca exista multi romani plecati la munca in aceasta tara, iar atunci cand unii dintre acestia isi vor gasi sfarsitul, familiile indoliate sa stie cum trebuie sa procedeze.

Procedurile de transport funerar international din Germania si de repatriere decedati Germania in Romania presupun transport in conditii excelente atat din punct de vedere igienic, sanitar, estetic cat si legal.

De precizat este faptul ca absolut toate serviciile prestate de catre firma care efectueaza repatrierea vor fi specificate in contractul incheiat intre firma si familia decedatului, iar in respectivul contract vor fi detaliate punctual seviciile.

Desi majoritatea familiilor opteaza pentru transportul funerar international pe cale terestra, exista si firme care le pun familiilor la dispozitie si varianta de repatriere pe cale aeriana. In acest context, firmele respective au deja contracte cu companiile aeriene care se pot ocupa de transportul decedatilor in caz de solicitare din partea familiei.

Dat fiind insa faptul ca pretul pe care familia trebuie sa il suporte este mai mare in ceea ce priveste transportul funerar international pe cale aeriana, in cele mai multe cazuri repatrierea se face pe cale terestra. Firmele care presteaza asemenea servicii folosesc autospeciale funerare, masini autorizate si omologate in baza legislatiei legale aflate in vigoare.

Ei bine, acum ca ati aflat cum poate fi facuta repatrierea (terestru sau aerian), cu siguranta trebuie sa aflati si care ar fi pasii necesari pentru a putea incepe procedurile in vederea repatrierii.

Pasi care sunt necesari in vederea repatrierii decedatilor din Germania:

Inregistrarea decesului la autoritatile locale din tara respectiva si, daca se doreste acest lucru, inregistrarea decesului si la Consulatul Romaniei;

Daca Ambasada sau Consulatul Romaniei au fost informate despre deces, acestea vor informa Ministerul Administratiei si Internelor din Romania, cu obligatia de a anunta familia cu privire decesul cetateanului roman in Germania;

Ambasada sau Consulatul Romaniei vor putea sa elibereze un certificat de deces romanesc, insa acest lucru se poate realiza doar in baza certificatului de deces eliberat in prima faza de catre autoritatile locale din tara respectiva si in baza altor documente prevazute de legislatia romana;

In conditiile in care decesului nu a fost inregistrat la Ambasada sau Consulat, atunci certificatul de deces romanesc va putea sa fie eliberat de catre autoritatile romane, pe baza certificatului de deces strain si pe baza documentelor prevazute de legislatia romana.

Iata in continuare ce servicii va poate pune la dispozitie o firma care presteaza servicii de repatriere decedati din Germania:

  • ridicarea corpului neinsufletit de la locul in care a avut loc decesul si depunerea acestuia la cea mai apropiata morga sau casa funerara;
  • imbalsamarea certificata a corpului, indiferent de tara si orasul in care a avut loc decesul (Germania in cazul de fata);
  • intocmirea tuturor documentelor pentru persoana decedata, documente care sunt necesare in vederea repatrierii acesteia;
  • furnizarea unui sicriu standard in cazurile de repatriere decedati Germania. Acest sicriu este necesar sa respecte normele de politie portuara al tarii in care a avut loc decesul
  • obtinerea documentelor de deces internationale, precum si a pasaportului mortuar in vederea repatrierii persoanei decedate in Romania, in regim de urgenta;
  • obtinerea in regim de urgenta a apostilei pe documentul de deces (acolo unde legislatia cere).

Transport funerar international Germania se poate efectua doar in conditiile prevazute de legislatia nationala a acestei tari, avand in vedere ca in aceasta tara a avut loc decesul, si in conformitate cu regulile internationale aplicabile. Aceasta regula este valabila pentru orice alta tara, in astfel de circumstante.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…