Cum sa puneti bazele unei afaceri sanatoase?

0 Shares
0
0
0

Orice nou an este momentul potrivit pentru a va retrage in liniste si pentru a planifica seriile de activitati viitoare care va vor intari  abilitatile de conducere si vor face afacerea dvs. mai rezistenta,  mai profitabila si orientata spre o crestere mai mare.

Insa chiar daca ati ratat inceputul anului pentru a fi deja cu aceste aspecte puse la punct, va puteti apuca oricand sa rezolvati problemele existente si sa luati in considerare doar acele aspecte care va vor ajuta sa puneti bazele unei afaceri mai sanatoase, cu mai multe sanse de a obtine cel mai bun profit posibil.

Pentru aceasta, nu este necesar sa faceti totul in acelasi timp. De ce sa nu incepeti o noua activitate in fiecare luna? Asigurati-va ca planul dvs. de actiune include actiuni de urmarire regulate, astfel incat sa puteti masura progresul lunar si sa remediati actiunile realizate daca este necesar.

Primul pas pentru constituirea bazei unei afaceri de succes este sa pregatiti proiectii financiare pentru anul urmator. Proiectiile reprezinta piatra de temelie a bunei gestiuni financiare . Proiectiile fluxului de numerar va vor ajuta sa va asigurati ca aveti fonduri suficiente pentru a va acoperi cheltuielile si pentru a va atinge obiectivele.

Utilizati o foaie de calcul sau alt instrument de planificare pentru a estima intrarile si iesirile de numerar lunar, inclusiv investitiile si finantarile planificate. Apoi urmariti fluxul de numerar pe masura ce anul avanseaza cu ajustari pentru a va mentine afacerea pe drumul cel bun.

In al doilea rand, dezvoltati-va planul strategic. Daca nu aveti inca un plan strategic , este timpul sa dezvoltati unul. Un studiu recent realizat de BDC a aratat ca peste 70% dintre companiile care sunt cele mai de succes au un  plan de afaceri pe termen mediu, in comparatie cu doar 46% dintre cele care au mai putin succes. Daca aveti deja un plan, ar trebui sa il actualizati pentru a reflecta modificarile situatiei dvs. financiare, evolutiile semnificative in afacerea dvs. sau schimbarile de pe piata.

In continuare, este nevoie sa formati un comitet consultativ. Acesta este un grup de consilieri de incredere care se intalnesc in mod regulat pentru a va ajuta sa luati decizii de afaceri mai bune si pentru a ii oferi afacerii pe care o dezvoltati o viziune pe termen lung. Un comitet consultativ este o modalitate dovedita de a obtine sfaturi externe valoroase despre cum sa va conduceti afacerea la un cost foarte rezonabil. Cu toate acestea, doar 6% dintre antreprenori au un astfel de comitet consultativ, potrivit unui sondaj BDC.

Mai mult decat atat, optimizati-va marketingul online. Indiferent daca aveti de-a face cu consumatori sau cu firme, probabil stiti ca prezenta dvs. online este acum cel mai important instrument de marketing. De aceea, este timpul sa elaboram un plan si sa ne miscam. Ar trebui sa luati in considerare obtinerea de ajutor din afara deoarece multe dintre sarcinile de design al site-ului, crearea de continut, social media, e-commerce, SEO, publicitate online, compatibilitatea cu dispozitive mobile poate fi dificila.

Nu uitati ca un aspect important in zilele noastre este sa folositi mai mult tehnologia. Software-ul pentru intreprinderi poate contribui la cresterea productivitatii, a capacitatii de inovare si a profiturilor afacerii dvs. Puteti sa-l utilizati pentru a va automatiza activitatile cheie (finante, relatii cu clientii, planificarea productiei, inventar, resurse umane, etc.). Din nou, prea putini antreprenori exploateaza tehnologia disponibila, insa dvs nu trebuie sa ezitati sa faceti acest lucru atata timp cat utilizarea tehnologiei in acest domeniu comporta numeroase beneficii de mare importanta.

In plus, luati in calcul sa revizuiti obiectivele de vanzari. Un plan de vanzari este esential pentru a va ghida afacerea cu scopul de a va atinge obiectivele. Acesta trebuie sa contina tinte indepartate care sa motiveze echipa de vanzari si sa conduca cresterea constanta a afacerii dvs.

Nu in ultimul rand, puneti-va procesele de afaceri in scris. Daca, la fel ca multi antreprenori, pastrati o multime de cunostinte despre gestionarea afacerii dvs., riscati, pe termen lung, sa fiti saturat de informatii si sa impiedicati mai mult decat orice succes. O modalitate de a evita aceasta situatie este sa va eliberati mintea prin inregistrarea acestor cunostinte sub forma de proceduri scrise standardizate si reproductibile.

Curatati-va locul de munca, pastrati-l mereu curat. O fabrica murdara sau un birou murdar deseori denota probleme mai profunde. Dimpotriva, locurile de munca curate pot imbunatati eficienta afacerii dvs. si pot lasa echipa dvs. sa se concentreze asupra altor imbunatatiri.

Invatati cum sa impartiti timpul pentru a recruta personalul necesar dezvoltarii afacerii si nu va aruncati in fapte necugetate. Prea des, antreprenorii recruteaza angajatii in mare graba pentru ca se grabesc sa-si umple o pozitie. Cu toate acestea, aceasta dorinta poate provoca mari dureri de cap daca va aflati blocata cu un performer slab sau, mai rau, cu un angajat dificil care va perturba mediul de lucru si performantele la franare.

Un alt pas pentru atingerea scopului principal este reprezentat de adoptarea unui sistem de management al performantei. Un bun sistem de management al performantei este un instrument puternic de stimulare a implicarii angajatilor prin conectarea performantei la obiectivele de afaceri. De asemenea, acesta va poate ajuta sa identificati talentele promitatoare, sa clarificati nevoile de formare, sa formati  planuri de succesiune si sa luati decizii obiective cu privire la compensare si personal.

Faceti intalniri regulate cu furnizorii principali. Furnizorii dvs. pot fi aliati esentiali pentru afacerea dvs., fiind pregatiti sa furnizeze efortul suplimentar necesar pentru a indeplini ordinele importante si ajutand la dezvoltarea de noi produse si gestionarea fluxului de numerar. Este important sa le vedeti ca parteneri si sa va ingrijiti de relatiile cu acestia.

Planificati programul, pentru ca este esential ca un antreprenor sa isi organizeze zilele pentru a fi sigur ca va face lucrurile potrivite la momentul potrivit. Incepeti prin planificarea programului. Inainte de a parasi biroul noaptea, faceti o lista de lucruri de facut a doua zi. Sosind dimineata, puteti incepe imediat sa faceti lucrurile respective pentru a avea siguranta ca lucrati in directia potrivita pentru a obtine rezultatele asteptate.

0 Shares
You May Also Like