Cum sa evitati cele mai frecvente greseli in finante

Cum sa evitati cele mai frecvente greseli in finante?

0 Shares
0
0
0

Una dintre problemele care aduc multi oameni cu susul in jos este faptul ca nu isi trateaza finantele personale suficient de serios. Suna simplu, dar realist vorbind pentru multi poate fi incredibil de dificil sa ramana stabili din punct de vedere financiar.

Uneori suntem prea prinsi cu in acele intrebari interne enervante de genul: Ce fac gresit pentru ca banii nu sunt suficienti pentru a face fata dificultatilor actuale? De ce am acceptat acele preturi infiintare firma?

Cand ne incepem propria afacere, a stii cum sa ne gestionam finantele devine si mai important, deoarece profitul afacereii noastre depinde de aceasta sarcina deci, prin urmare, nu trebuie sa pierdem timp pretios si, desigur, bani valorosi.

Dupa cum am mentionat mai sus, a face greseli atunci cand gestionam finantele personale este mai frecvent decat credem, iar studiile au ajuns la concluzia ca oamenii au acelasi model facand aceleasi greseli financiare.

Daca va aflati in mod constant in lupta pentru a supravietui luna de luna, acest ghid va va ajuta sa detectati ceea ce faci gresit si, cel mai important, ceea ce puteti incepe sa schimbati de astazi pentru a va imbunatati situatia economica.

Iata cele mai frecvente greseli pe care le facem atunci cand ne gestionam finantele:

  1. Uitati de subiectul “economisire”

Unii oameni cad in greseala uriasa de a crede ca daca astazi castiga bine, asa ca va fi pentru totdeauna. Una dintre cele mai bune strategii pentru a evita caderea in deriva economica este de a economisi o parte in fiecare zi, chiar daca aveti bani pusi deoparte, deoarece exista doua lucruri pe care nu le putem schimba: moartea si economia.

Al doilea lucru este atat de imprevizibil incat intr-o zi putem sta foarte confortabil si apoi se intampla sa ne pierdem jobul, devenind destabilizati si simtindu-ne lasati in paragina.

  1. Cheltuiti mai multi bani decat castigati si va bazati in intregime pe credite

Nu trebuie sa fii un expert in economie pentru a stii ca, daca cheltuim mai mult decat castigam, vom crea o gaura in finantele noastre care va fi din ce in ce mai greu de inchis. Creditele exista pentru acest lucru, dar sa nu uitam ca ar trebui sa ne imprumutam sau sa ne finantam cu carduri de credit sau orice alt tip de imprumut doar daca avem capacitatea de platii ulterior datoriile.

Primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa ne asezam si sa ne intrebam:

  • Putem plati cu adevarat dobanda care se adauga atunci cand intram in datorii?
  • Cat timp va dura pana la finalizarea platii finantarii?
  • Chiar primesc suficienti bani pentru a putea accesa acest credit?

Daca nu cunoasteti raspunsurile la aceste intrebari sau daca raspundeti nu, atunci este recomandabil sa lasati deoparte tentatia de a intra in datorii si sa gasiti o alta modalitate de a cheltui bani.

Odata trecut prin subiect, cu siguranta puteti incepe sa actionati corect si sa va faceti finantele stabile. Cel mai important lucru este sa trecem de la toata aceasta teorie la punerea ei in practica, incepand chiar de acum.

0 Shares
You May Also Like