Cum să combați buruienile care apar în grădina de legume? Iată cele 3 metode eficiente!

Cum să combați buruienile care apar în grădina de legume? Iată cele 3 metode eficiente!

0 Shares
0
0
0

Fotografie de Edar pe Pixabay.com 

Fiecare gospodar care dorește să obțină rezultate optime în mica sa fermă are la dispoziție o serie de metode eficiente pentru înființarea culturilor, pregătirea terenului, întreținerea și îngrijirea plantelor, combaterea buruienilor. Fiecare etapă este esențială pentru creșterea și dezvoltarea plantelor, precum și pentru o productivitate crescută. Atât rotația culturilor, cât și adoptarea unor soluții moderne pentru a scăpa de buruieni contribuie cu succes la obținerea unui randament maxim. Dacă vrei să afli detalii despre combaterea buruienilor din grădina de legume, vei descoperi în continuare cele 3 metode eficiente. 

Care sunt cele 3 metode eficiente de combatere a buruienilor?

Atunci când pregătești solul pentru înființarea unei culturi este important să elimini buruienile și resturile vegetale. Mai mult decât atât, aceste buruieni pot apărea din nou în primăvară, dacă și-au scuturat semințele pe sol sau dacă au rămas rădăcinile în pământ.

Care sunt cele mai populare buruieni?

  • Știrul
  • Mohorul lat
  • Păpădia
  • Urzica moartă
  • Ardeiul broaștei
  • Volbura
  • Cardamina păroasă.

Fiecare dintre aceste buruieni cresc în grădină, deși sunt nedorite și consumă apa și  sărurile minerale ale plantelor cultivate. Din aceste motive se vor adopta măsuri eficiente de combatere a buruienilor care pot sufoca legumele și care pot diminua productivitatea.

Dacă ai întocmit un calendar al activităților din grădină este esențial să ții cont și de condițiile de climă, și de recomandările specialiștilor în vederea eliminării buruienilor dăunătoare. 

Buruienile pot fi de mai multe tipuri:

  • buruieni anuale, relativ ușor de îndepărtat;
  • buruieni perene, relativ greu de îndepărtat;
  • buruieni lemnoase, foarte greu de îndepărtat.

Cele 3 metode eficiente pentru îndepărtarea buruienilor sunt:

  1. Metoda agrotehnică, inclusiv: lucrările solului, plivitul culturilor, mulcirea solului.

Această metodă nu poluează, nu lasă reziduuri pe sol și este destul de sigură, putând fi aplicată în câmp sau în spații protejate (sere și solarii).

  1. Metoda chimică, inclusiv folosirea unor erbicide de pe Hectarul.ro – înainte de însămânțare sau imediat după semănat, până să răsară plantele. Este important să respecți recomandările specialiștilor, pentru a evita un grad de fitotoxicitate crescut asupra culturilor, fie ele în câmp sau în spații protejate.

Această metodă previne eroziunea solului, ajută la creșterea productivității și acționează prin intoxicarea buruienilor.

  1. Metoda fizică, inclusiv: sterilizarea solului, arderea buruienilor uscate, folosirea unor soluții naturale (bicarbonat de sodiu cu apă, sare cu oțet sau oțet nediluat aplicat pe buruieni) sau semănarea unor plante (cimbrul) care combat ele însele buruienile. 

Această metodă naturală este practică și eficientă, în măsura în care buruienile încă nu au crescut foarte mult și nu au lăsat semințe pe sol, în câmp sau în spații protejate. 

Fiecare metodă de combatere a buruienilor este cu atât mai eficientă, cu cât se aplică la momentul oportun, cu respectarea instrucțiunilor și a recomandărilor specialiștilor, atât în cazul culturilor înființate în câmp, cât și în cazul celor protejate.

Prin urmare, dacă vrei să obții rezultate optime în grădina de legume, ține cont de cele 3 metode eficiente de combatere a buruienilor și familia ta se va bucura de fiecare reușită.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

You May Also Like