Cum decurge o inmormantare in Germania?

Cum decurge o inmormantare in Germania?

0 Shares
0
0
0

Daca este necesar, uneori este mai bine sa apelati la servicii de repatriere decedati Germania. Veti descoperi altfel ca obiceiurile si legile sunt cu mult diferite.

O lege anterioara (iunie 2003) din Renania de Nord-Westfalia (NRW) a permis ca cenusa rezultata din incinerare sa li se acorde membrilor familiei, care mai tarziu pot decide in ce cimitir sa fie ingropata cenusa. In practica, acest lucru a dus la mentinerea crematoriilor si la faptul ca nicio persoana nu se mai inmormanteaza.

Cu ocazia presiunii industriei funerare, in octombrie 2014 a fost revizuita legea privind inmormantarea NRW din 2003 pentru a solicita o declaratie scrisa din partea  rudelor care desemna locul inmormantarii pentru urna, chiar daca nu era in Germania.

Noua lege cere in prezent inmormantarea urnelor  in sase saptamani, dar pare sa nu existe nici un fel de aplicare a acestei reguli, in special in cazul inmormantarilor urnelor care au loc in afara Germaniei. Modificarile au atras critici de la Aeternitas eV, un grup german de protectie a consumatorilor care se ocupa de industria funerara.

Noua lege din 2014 a tinut seama si de preocuparile celor 1.3 de musulmani care traiesc in stat, care permiteau infiintarea cimitirelor conduse de musulmani si relaxarea cerintelor de inmormantare care incalcau traditiile musulmane. Faptul este ca aproximativ 90% dintre musulmanii (majoritatea turci) care mor in Germania sunt ingropati in strainatate deoarece Germania necesita un cosciug si alte conditii nemusulmane pentru inmormantare.

In toate tarile vorbitoare de limba germana vi se permite, de asemenea, sa ingropati urna in care se afla cenusa decedatului intr-o urna biodegradabila in cadrul sistemului de radacini al unui copac (existent sau proaspat plantat). Desigur, in Germania acest lucru se poate face numai intr-o padure aprobata.

Oricat de incredibil ar parea exista si turism funerar.

Persoanele din Germania care doresc sa evite restrictiile de incinerare din tara lor folosesc adesea o portita de scapare in care incinerarea decedatului are loc in Olanda, Cehia sau Elvetia, unde costurile sunt mult mai mici si legile sunt mai liberale. Cadavrul este mutat din tara pentru incinerare.

Familia decedatului poate apoi sa-i trimita cenusa inapoi, astfel incat sa poata arunca cenusa asa cum doresc. Astfel de practici au condus la termenii  de “turismul cadavrelor” sau “turismul de incineratie”. In acest fel, operatorii de funeralii ajuta oamenii sa evite costurile si restrictiile impuse de majoritatea statelor germane.

Cum poate fi raportat decesul in Germania

Legile germane de ingropare restrictive se aplica, de asemenea, expatriatilor atunci cand exista o moarte in familie in timp ce traiesc in Germania. Chiar daca un turist sau imigrant vrea doar sa trimita corpul defunctului acasa pentru inmormantare, lucrurile pot deveni foarte complicate.

Deoarece poate costa peste 5.000 de dolari pentru a zbura spre casa  in SUA sau in alta parte, iar imbalsamarile necesare dau si mai multe cheltuieli, majoritatea oamenilor aleg incinerarea. Mai mult decat atat, recentele preocupari legate de securitate legate de terorism inseamna ca companiile aeriene nu vor mai accepta un sicriu inchis.

Tocmai de aceea revenim la sfatul de mai sus, acela de a repatria decedatii pentru a fi ingropati acasa, utilizand firme specializate.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…