Ce utilaj alegem pentru cultivarea legumelor?

Ce utilaj alegem pentru cultivarea legumelor?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care intentionati sa cultivati legume pentru propriul consum, in propria gradina, cu siguranta stiti cat de important este sa aveti la dispozitie utilajul potrivit.

Agricultura este mult mai simpla in zilele noastre decat era in trecut. Pe vremuri, cand bunicii si strabunicii agricultorilor de azi se ocupau de agricultura, mergeau la camp cu carul cu boi, si-si lucrau pamantul cu ajutorul animalelor.

Apoi, au aparut diferite utilaje care au simplificat munca agricola. Pentru suprafete mari de teren, se folosesc tractoarele si utilajele similare, dar pentru suprafete mici (cum ar fi o curte de exemplu, sere sau solarii), se folosesc utilajele de dimensiuni reduse, precum motosapa sau motocultorul.

Vom discuta despre acestea in continuare, pentru a va ajuta sa faceti alegerea corecta in cazul in care aveti de gand sa cultivati legume in propria gradina, pentru propriul consum, si nu stiti ce utilaj sa alegeti.

Motosapa

Motosapa este acel utilaj de dimensiuni reduse care se foloseste cu scopul de a marunti pamantul. Se poate folosi motosapa in gradini, in sere si solarii, dar trebuie sa folositi acest utilaj pe suprafete de cel mult 1000 de metri patrati.

Pentru a cultiva legume si zarzavaturi pentru propriul consum in sere si solarii sau intr-o gradina de doar cateva sute de metri patrati, motosapa este mai mult decat suficienta.

Motocultorul

Motocultorul este la fel ca si sapa, un utilaj agricol care are rolul de a marunti solurile grele. Motocultorul este un utilaj care marunteste pamantul la o adancime mai mare in comparatie cu motosapa. Este de-asemenea un utilaj mai puternic in comparatie cu motosapa si  poate face canale (santuri) pentru seminte.

Un alt mare plus pe care motocultorul il are in fata motosapei, este acela de a putea fi folosit pe suprafete mai mari de teren. Daca motosapa poate fi folosita pana undeva la 1000 de metri patrati, cu un motocultor puteti lucra suprafete de 10.000 – 12.000 de metri patrati. Acestea sunt motocultoarele profesionale, pe care le puteti alege de la Rabota.

Exista insa si motocultoare din gama hobby, care sunt ideale pentru a fi utilizate pe suprafete mai mici de teren, iar in continuare vom prezenta un asemenea model de utilaj, in doua – trei randuri.

Va puteti indrepta asadar atentia spre un motocultor Rabota K7 90q in cazul in care aveti nevoie de un motocultor hobby, pentru cultivarea gradinii. Daca alegeti un asemenea utilaj cu motorul euro 5 pe benzina si care are puterea de 7 CP, puteti lucra fara probleme terenurile de pana la 8000 de metri patrati (si peste 8000 de metri patrati).

Un asemenea utilaj are filtrul de aer imbunatatit in comparatie cu alte motocultoare de versiune mai veche, are de-asemenea carburatorul de generatie noua si motorul euro 5, motiv pentru care porneste foarte usor, nu trepideaza in timpul utilizarii, si are si un consum de benzina redus.

Daca va indreptati atentia spre un motocultor Rabota K7 90q, de preferat ar fi sa-l cumparati la pachet cu diferite accesorii pentru motocultor. Un plug de arat de exemplu este ideal pentru a va ara gradina imediat dupa ce cultivati recolta anuala.

Apoi, puteti alege de-asemenea si o remorca pentru motocultor, cu ajutorul careia va puteti transporta recolta pana la spatiul de depozitare din curte. Puteti folosi motocultorul impreuna si cu alte accesorii.

Un motocultor din gama hobby are pretul foarte atractiv, are dimensiunile reduse (din acest motiv este usor de manevrat dar si usor de depozitat), si nu necesita cunostinte tehnice pentru a-l manevra sau pentru a-l intretine (pentru a-i schimba filtrul de aer periodic, pentru a-i pune ulei).

Deci, pentru cultivarea legumelor si zarzavaturilor pentru propriul consum, un motocultor hobby va poate fi de mare ajutor.

0 Shares
You May Also Like