Ce trebuie sa stii inainte sa iti achizitionezi o bormasina

0 Shares
0
0
0

Fiecare om gospodar are nevoie de ustensile proprii acasa pentru a le putea folosi la nevoie. Una dintre aceste necesitati o reprezinta bormasina. Un obiect care iti va usura munca fie ca vrei sa fixezi un diblu in perete sau pur si simplu vrei sa dai o gaura. Dar inainte sa iti achizitionezi orice fel de bormasina trebuie sa te gandesti ca exista o multime de variante si tu vrei sa o alegi pe cea care ti se potriveste.

Diferenta dintre bormasina simpla, bormasina cu percutie si un rotopercutor…

O nelamurire frecvent intalnita in randul gospodarilor, este o dilema as putea zice, atunci cand doresti sa iti achizitionezi o astfel de ustensila. Dar sa le luam pe rand si sa aflam utilitatea fiecareia in parte:

  1. Bormasina fara percutie – este cel mai des utilizata, cea mai comuna, cea mai convenabila atunci cand vine vorba de gauri in lemn, metal sau materiale de plastic. Dar la aceasta categorie apar o serie de intrebari frecvente, pe care, bineinteles, le vom lua pe rand.
    1. Cu fir sau fara?

Daca doresti sa iti fie mai confortabil, poti alege varianta cu acumulator, pe care o vei putea incarca la nevoie, dar daca ai nevoie de putere, cea cu fir va putea beneficia de alimentarea la priza.

  1. Sa fie de firma sau nu conteaza?

Daca iti doresti calitate, investeste in ceva care stii deja ca iti va asigura acest lucru. Mai bine decat sa alegi o firma fantoma, cre sa nu stii daca produsele vor rezista sau daca capacitatea lor de functionare te va multumi.

  1. Acessoriile?

Ei bine, aici se pune problema bormasinilor care nu sunt de firma. Cum vei gasi accesorii pentru ustensila ta daca se strica si aceasta nu acopera garantia sau daca sistemul de prindere s-a stricat si trebuie inlocuit. Sau ai nevoie de diferite huse sau protectii. Asa ca alege calitatea, nu cantitatea.

  1. Bormasina cu percutie – cand vorbim despre gauri in material precum BCA, ciment, sau caramida, deja este necesar ceva cu o putere mai mare. Pentru ca penetrarea materialului sa fie posibila este necesara bormasina cu percutie. De asemenea exista variante de bormasini care au comutator si poti beneficia de ambele tipuri de bormasini. Ai grija sa investesti in preturile calitative pentru ca ustensilele tale sa aiba o durata de viata mai lunga.
  2. Rotopercutor – dar cand vine vorba de materiale mai dure, mai groase si mai rezistente la gauri, puterea aplicata trebuie sa fie mult mai mare si o masina cu percutie nu isi mai poate face treaba. Aici intervine rolul rotopercutorului.
  3. Acesta va fi capabil de a da gauri de dimensiuni mari de 22-24 mm, dar principiul de actiune al rotopercutorului este diferit fata de cel al bormasinii cu percutie deoarece componenta principala a acestuia este cilindrul pneumatic, care nu doar va avea puterea de a face gauri, ci va putea fixa burghiile intr-un mod simplu, eficient si cu o rezistenta mult mai mare.

Viziteaza www.tehnicbazar.ro si alege bormasina care ti se potriveste tie.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…