Ce trebuie să știi înainte de a achiziționa dispozitive electronice recondiționate

Ce trebuie să știi înainte de a achiziționa dispozitive electronice recondiționate?

0 Shares
0
0
0

Dacă doriți să vă lansați propria afacere, să începeți să lucrați de acasă sau să lucrați suplimentar, veți avea nevoie de mai multe dispozitive electronice, de la un copiator, un telefon și până la un calculator și un sistem de supraveghere video.

Majoritatea persoanelor iau în considerare și achiziționarea de dispozitive electronice recondiționate în loc de dispozitive noi pentru a economisi sume importante de bani. Pe lângă economiile de bani, există și alte beneficii pe care le obțin cei care optează pentru dispozitive recondiționate, printre care disponibilitatea lor rapidă.

Totuși, trebuie să vă amintiți că un produs recondiționat a trecut prin mâinile altui proprietar care nu a fost tocmai mulțumit, motiv pentru care a și ajuns în categoria produselor recondiționate.

Iată ce trebuie să știți înainte de a vă achiziționa un produs recondiționat:

Există o diferență între un produs refurbished și un produs open-box

Un produs tipic care este comercializat ca având cutia deschisă este un produs care a fost cumpărat și deschis, dar returnat înainte de a fi fost folosit vreodată. Poate că destinatarul s-a răzgândit sau poate că a ajuns la el cu ambalajul deteriorat, așa că l-a returnat ca măsură de precauție, chiar dacă produsul funcționa foarte bine.

Pentru ca un produs să fie considerat recondiționat, trebuie să fie supus unei reparații, unei curățări sau unei înfrumusețări. Din punct de vedere legal, nu există o definiție reală pentru termenul „recondiționat”, așa că poate înseamna orice dorește vânzătorul să însemne.

Puteți găsi calculatoare refurbished, laptopuri recondiționate, computere resigilate și alți termeni similari, care atenționează că un produs este revândut. Cel mai indicat este să întrebați vânzătorul despre originea unui produs de care sunteți interesat.

Cine a efectuat recondiționarea?

Nu toate lucrările de recondiționare sunt la fel. În unele cazuri, producătorul original a efectuat lucrarea de recondiționare, iar în alte cazuri, o terță parte a efectuat recondiționarea și acum revinde produsul.

În general, este recomandat fie să optați pentru produse recondiționate de către producătorul original, deoarece acesta deține piesele potrivite pentru a face produsul să fie cât mai aproape de unul nou, fie pentru terțe părți care dețin un bun renume și au o activitate de amploare, care le-a permis să fi acumulat o varietate de piese de-a lungul timpului. Achiziționând produse recondiționate de la o terță parte vă asigură și cele mai mari economii.

Produsul recondiționat vine cu toate accesoriile?

Atunci când optați pentru un produs recondiționat, este foarte posibil să nu vină însoțit de toate accesoriile. Din acest motiv, nu achiziționați camere de supraveghere, aparate de aer condiționat sau alte dispozitive care, deși pot arăta și funcționa foarte bine, au trecut deja printr-un proces de instalare și nu mai dețin toate accesoriile necesare pentru o altă instalare.

În schimb, puteți opta pentru un laptop, calculator sau telefon refurbished, deoarece puteți oricând să cumpărați un cablu sau un nou încărcător. Din nou, este important să achiziționați fie de la producătorul original, fie de la un vânzător cu bun renume, deoarece este mai probabil să primiți toate accesoriile în cutie.

Produsul mai are garanție?

Indiferent că aveți nevoie de un laptop recondiționat, de un sistem de supraveghere video nou-nouț sau de o imprimantă resigilată, nu cumpărați niciodată un produs fără garanție. Unii vânzători etichetează anumite produse – atât recondiționate, cât și noi sau resigilate – cu termenul „așa cum este” sau „ca atare”, etichetă care elimină orice garanție implicită pe care ar putea-o avea un produs.

Riscați să achiziționați un produs care poate nici măcar nu funcționează corect. Dacă un dispozitiv pornește, are semnal, se conectează cu alt dispozitiv sau îndeplinește alte funcții de bază, asta nu înseamnă ca va funcționa corect. Un produs trebuie să îndeplinească funcțiile pentru care a fost fabricat, chiar dacă este vândut resigilat sau recondiționat.

Cel mai recomandat este să întrebați direct vânzătorul dacă produsul beneficiază de o nouă garanție și de durata acesteia. Fără o garanție, s-ar putea ca economiile pe care le faceți să nu se justifice.

0 Shares
You May Also Like