Ce este un incarcator frontal?

0 Shares
0
0
0

Un incarcator frontal este o masina utila grea folosita in constructii pentru a muta deoparte sau a incarca materiale precum asfalt, resturi de demolare, murdarie, zapada, furaje, pietris, busteni, minerale brute, materiale reciclate, roca, nisip, lemn , etc. un alt tip de masinarie (cum ar fi basculanta , banda transportoare , bena de alimentare sau masina de cale ferata).

Exista mai multe tipuri de incarcator, care in functie de proiectare si de aplicare, sunt numite prin diferite nume, inclusiv incarcator cupa, incarcator frontal, etc.

Un incarcator este un tip de tractor, de obicei cu roti, uneori pe sine, care are o cupa lata patrata montata in fata conectata la capatul a doua brate, pentru a scoate materialul liber din pamant, cum ar fi murdaria, nisipul sau pietrisul si pentru mutarea dintr-un loc in altul fara a impinge materialul peste pamant.

Un incarcator este folosit in mod obisnuit pentru a muta un material depozitat de la nivelul solului si a-l depune intr-un basculant in asteptare sau intr-o sapatura in transee deschise.

Ansamblul de incarcator poate fi un dispozitiv de fixare detasabil sau montat permanent. Adesea, cupa poate fi inlocuita cu alte dispozitive sau instrumente – de exemplu, multi pot monta furci pentru a ridica paletii foarte grei sau containerele de transport, iar o cupa cu deschidere hidraulica „clamshell” permite unui incarcator sa actioneze ca un bulbier usor sau raclet.

Cupa poate fi de asemenea marita cu dispozitive precum un balansier pentru manipularea baloturilor mari de fan sau paie.

Incarcatoarele sunt utilizate in principal pentru incarcarea materialelor in camioane, asezarea conductelor, curatarea molozului si saparea. Un incarcator nu este cea mai eficienta masina pentru sapat, deoarece nu poate sapa foarte adanc sub nivelul rotilor sale, cum ar fi o buldoexcavator sau un excavator.

Capacitatea unei cupe de incarcare poate fi oriunde intre 0,5 si 36 metri cubi, in functie de dimensiunea masinii si de aplicarea acesteia. Capacitatea cupei incarcatorului frontal este in general mult mai mare decat capacitatea unei cupe a unui buldoexcavator.

Spre deosebire de majoritatea buldozerelor, cele mai multe incarcatoare sunt pe roti si nu sunt urmarite, desi incarcatoarele pe sine sunt comune. Acestea au succes in cazul in care materialele cu taisuri ascutite din resturile de constructie ar deteriora rotile de cauciuc sau cand pamantul este moale si noroios.

Rotile asigura o mobilitate si o viteza mai bune si nu deterioreaza drumurile asfaltate la fel de mult ca traseele, dar asigura o tractiune mai mica.

In zonele de constructie, incarcatoarele sunt de asemenea utilizate pentru transportul materialelor de constructie cum ar fi caramizi, teava, bare metalice si instrumente de sapat – pe distante scurte.

Incarcatoarele frontale sunt utilizate in mod obisnuit pentru a indeparta zapada, in special de pe trotuare, parcari si din alte zone prea mici pentru utilizarea ploilor de zapada si a altor echipamente grele.

Acestea sunt uneori folosite cu un plug de zapada de atasament, dar au de obicei o galeata sau zapada cos, care poate fi de asemenea folosit pentru a incarca zapada in compartimentul din spate al unui plug de zapada sau camion.

Spre deosebire de excavatoare sau tractoare standard echipate cu o cupa fata, multe incarcatoare mari nu folosesc mecanisme de directie auto. In schimb, acestea se orienteaza printr-un punct de pivot actionat hidraulic setat exact intre puntile fata si spate.

Aceasta este denumita “directie articulata” si permite puntii din fata sa fie solida, permitandu-i sa suporte o greutate mai mare. Directia articulata ofera o manevrabilitate mai buna pentru un ampatament dat.

Deoarece rotile din fata si prinderea se rotesc pe aceeasi axa, operatorul este capabil sa-si „directioneze” sarcina intr-un arc dupa pozitionarea masinii, ceea ce poate fi util. Problema este ca atunci cand masina este „rasucita” intr-o parte si o sarcina grea este ridicata, acesta are un risc mai mare de a trece la partea „lata”.

Incarcatoarele frontale au castigat popularitate in ultimele doua decenii, in special in proiecte de inginerie urbana si mici lucrari de prelucrare a pamantului. Producatorii de echipamente grele ofera o gama larga de dimensiuni si taxe pentru incarcatoare.

Termenul “incarcator” este de asemenea utilizat in campul de indepartare a molozului pentru a descrie bratul de pe un camion cu preluare.

Componente majore

Componentele majore incluse intr-un incarcator sunt motorul (diesel in aproape toate cazurile), componentele hidraulice (cum ar fi pompe, motoare si valve) si componentele de transmisie (cutie de viteze, osii, roti / sine, pompe, motoare etc.).

Motorul ruleaza atat hidraulica, cat si transmisia, iar acestea la randul lor deplaseaza atasamentul frontal (o cupa, furci, maturator etc.) pentru a manipula materialul pe care il manipulam (nisip, pietris, cereale, gunoi de grajd sau orice altceva) si rotile sau sinele pentru a deplasa masina in jurul locului de munca.

Primul incarcator pe roti a fost inventat de Volvo Construction Equipment in 1954, se numea H10. Pe atunci se baza pe un tractor si avea o roata din spate. In prezent, incarcatoarele cu roti sunt articulate, iar rotile din spate si cele din fata au aceleasi dimensiuni.

0 Shares
You May Also Like