Ce este Black Hat Seo si de ce nu ar trebui sa-l faci

Ce este Black Hat Seo si de ce nu ar trebui sa-l faci?

0 Shares
0
0
0

Exact ca lumea din filmele americane ce prezinta Vestul Salbatic, lumea SEO are atat bune, cat si rele – si de aceea au aparut termenii “white hat” – palarie alba SEO si  “black hat” – palarie neagra” SEO.

In filmele vechi din vest, “baietii buni” purtau palarii albe, in timp ce “baietii rai” le purtau pe cele negre. Acordand un omagiu acestor obiceiuri, strategiile SEO pentru baietii cu palarii albe descriu totalitatea practicilor corecte si etice in optimizarea pentru motoarele de cautare, in timp ce tehnicile black hat seo,  descriu exact opusul.

In mod specific, tehnicile SEO black hat sunt cele care incalca regulile de webmasteri ale Google si Bing,  in efortul lor de a imbunatati vizibilitatea unui site pe paginile rezultatelor din cautari. Aceste eforturi includ orice incercare ilicita de a manipula motoarele de cautare si de a face un site sa se pozitioneze deasupra altora – incercari care daca sunt descoperite de catre motoarele de cautare, vor duce la penalizari grave ale site-ului tau.

De ce ai folosi black hat SEO?

Stim ce ganditi: daca SEO black hat va pune in pericol site-ul, in legatura cu eventualele sanctiuni impuse de catre motoarele de cautare, atunci de ce sa il folositi?

Pur si simplu pentru ca tehnicile SEO black hat se mandresc cu rezultate mai bune decat strategiile SEO traditionale, care urmeaza regulile motoarelor de cautare.

La urma urmei, jocul de reguli SEO necesita rabdare – nu exista o teorie standar pentru duce un nou site la un rang superior pe paginile din rezultatele motorului de cautare (SERP) si pentru a obtine mai mult trafic. Pentru rezultate semnificative, trebuie sa investiti atat timp cat si effort, pentru crearea unui continut unic si a unei audiente orientate.

Deci, pentru cei care nu au timp de rezerva, SEO black hat poate parea o optiune mai atragatoare, chiar daca aceasta strategie este ne-etica. Intr-adevar, pe termen scurt, aplicarea tehnicilor din black hat seo poate aduce rezultate semnificative, dar pe termen mediu si lung,  poate insemna practic distrugerea site-ului tau, pentru ca acesta nu va mai avea nici o relevanta pe motoarele de cautare, neputand fi gasit la interogari.

Tacticile comune black hat Seo

SEO black hat implica, in general, utilizarea de trucuri si comenzi rapide pentru a “pacali” Google, mai degraba decat axarea pe productia de continut cu adevarat SEO-friendly. Iata cateva dintre cele mai comune tactici.

  1. Stuffing-ul de cuvinte cheie – umplerea cu cuvinte sau expresii cheie

Probabil cele mai cunoscute tactici de SEO black hat, umplerea paginilor cu cuvintele cheie vizate, implica utilizarea cuvintelor cheie pe o pagina, de foarte multe ori, intr-un mod lipsit de sens. Aceasta tehnica este practicata din cauza notiunii gresite ca Google utilizeaza densitatea de cuvinte cheie ca parte a calculelor sale de clasificare.

Iata cum stau lucrurile: Mergand inapoi in timp pana la sfarsitul anilor 90 si inceputul anilor 2000, umplutura de cuvinte cheie a functionat. Dar, deoarece algoritmul Google a devenit mai sofisticat de-a lungul anilor, nu mai este eficienta – desi acest lucru nu-i opreste pe unii webmasteri sa abordeze inca aceasta tehnica.

  1. Duplicarea continutului

Aceasta tactica duce expresia, “Imitatia este cea mai sincera forma de lingusire”, la nivelul urmator. Continutul duplicat este, in esenta, plagiat – astfel, webmasterii care fac acest lucru copiaza continutul unui alt site pe site-ul pe care il manageriaza, declarandu-l continut propriu. De ce? Ideea este ca, daca continutul original este de succes in obtinerea backlink-urilor si a clasificarii bune pe SERP-uri, tot asa va fi si copia.

Retineti ca exista o diferenta intre continutul duplicat si cel sindicalizat. Continutul duplicat urmareste sa obtina credit pentru munca altcuiva, in timp ce continutul sindicalizat marcheaza in mod clar editorul original. Acesta din urma este absolut fidel standardelor Google, de aceea veti vedea adesea acest lucru facut de catre companii mari precum Business Insider si Fast Company.

  1. Articol Spinning

Nu prea departe de continutul duplicat este articolul care se “roteste”.  Articolele difuzate sunt versiuni modificate sau rescrise ale continutului preexistent in incercarea de a crea continut nou si “original”. Exista chiar si un software care ajuta la rotirea articolelor, inlocuind fiecare cuvant dintr-un anumit text, cu un sinonim sau o expresie similara. Acest lucru face in cele din urma ca articolele sa arate si sa sune nenatural, fortat si pe alocuri, de-a dreptul urat.

  1. Cloaking

De asemenea, cunoscut sub numele de redirectionare mascata, cloakingul descrie “prezentarea de continut diferit sau URL-uri pentru utilizatorii umani si motoarele de cautare.” De exemplu, ar putea fi un utilizator care face clic pe o legatura SERP si asteapta un lucru, dar ajunge la un continut complet diferit. Este in esenta un complot tip momeala si comutator, desi este unul care are loc pe internet.

  1. Text invizibil

Textul invizibil se refera la utilizarea unui text de aceeasi culoare ca fundalul site-ului dvs. web pentru a ascunde cuvinte cheie. Ca si umplutura de cuvinte cheie, aceasta practica este inclusa de anumiti webmasteri, pentru a obtine mai multe cuvinte cheie pe o pagina – dar fara a afisa o limba incomoda, nenaturala. Deoarece textul se potriveste cu fundalul, utilizatorii nu il pot vedea (deci invizibil si ilizibil), dar este inca citit de motoarele de cautare. In acest sens, textul invizibil se considera, de asemenea, ca un tip de cloaking, deoarece utilizatorii si motoarele de cautare vad diferite versiuni ale aceleiasi pagini web.

  1. Link-uri platite

Plata pentru link-uri se incadreaza intr-o subcategorie mai mare de SEO black hat, cunoscuta si sub numele de schema de link-uri. La suprafata, plata pentru legaturi poate sa nu sune atat de rau, dar cu siguranta nu este buna in ochii Google. De ce? Cand link-ul este tratat ca o tranzactie monetara, cumparatorul in cauza nu trebuie sa-si faca griji in legatura cu calitatea continutului sau.

Amintiti-va ca Google vede linkurile “bune” ca fiind cele obtinute prin mijloace naturale – de exemplu, un continut atat de detaliat si informativ, incat alte site-uri se leaga de acesta ca referinta.

  1. Retele private de bloguri (PBNs)

Un PBN, cunoscut si sub denumirea de “link farm”, este o colectie de site-uri web folosite pentru a construi backlink-uri catre un site-tinta. Site-urile web care formeaza un PBN sunt in mod obisnuit domenii pensionate care au deja profiluri de backlink decente si, prin urmare, transfera mai multe legaturi cu site-ul tinta.

Poate ca ati auzit despre scandalul SEO al lui J.C. Penney in 2011. Mii de site-uri care nu au legatura au fost gasite in legatura cu site-ul principal, care le folosea pentru a-si imbunatati clasamentul organic – un exemplu clasic al unei ferme de link-uri.

  1. Comentarii spam

Daca ati activat vreodata comentariile privind postarile dvs. de blog sau paginile dvs. web, probabil ca ati primit comentarii care nu au relevanta pentru continutul dvs. In schimb, ele auto-promovau si trimiteau catre legaturi in alta parte (pe alt site), fara nici o legatura cu subiectul sau obiectul site-ului pe care apareau.

Aceste comentarii de spam sunt facute pentru a marca un backlink gratuit, si este in parte datorita faptului ca Google a creat atributul “nofollow” pentru a descuraja o astfel de practica.

0 Shares
You May Also Like