Cat de folositoare sunt sistemele de alarma?

Cat de folositoare sunt sistemele de alarma?

0 Shares
0
0
0

In concedii, majoritatea dintre noi preferam sa mergem intr-un loc unde sa ne relaxam si sa uitam de toate problemele cu care ne confruntam zilnic, fie ca este vorba de viata personala sau cea profesionala. Insa, in fuga noastra dupa rezolvarea problemelor, uitam sa ne asiguram locuinta impotriva hotilor, acestea devenind tinte sigure cand nu suntem acasa.

Fie ca locuim intr-un apartament sau intr-o casa, departe de agitatia cotidiana, nu trebuie sa uitam a ne asigura locuinta. Sisteme de alarma gasim in diverse forme si marimi pe piata, iar important este sa-l alegem pe cel care se potriveste nevoilor locuintei.

Cand casa este lasata goala, chiar daca este incuiata, este tinta hotilor, iar acestia nu se sfiesc sa isi faca treaba si sa o duca la bun sfarsit. In cateva secunde va pot lasa fara bunurile din casa cele mai scumpe: bijuterii, tablouri sau bani ori alte obiecte de valoare.

Inainte de cumpara sisteme de alarma wireless este bine sa va informati si sa va puneti la punct cu cateva detalii referitoare la modul de functionare al acestuia. Insa, cel mai indicat este sa apelati la sfaturile unui specialist.

Un sistem antiefractie este format din componente electronice interconectate, scopul acestora fiind de a semnala pezenta unor persoane straine care au intrat nepoftite in locuinta. Aceste sisteme sunt potrivite atat pentru spatiile de locuit, cat si pentru cele comerciale sau alte incaperi care ar atrage ochiul hotilor.

Sistemele de alarma mai pot detecta, pe langa prezenta unor persoane straine si scurgerile de gaze sau de monoxid de carbon. Sistemele de alarma pot fi cuplate la un sistem de monitorizare video, in acest fel acestea devenind mult mai eficiente. Puteti urmari orice miscare din casa din fata calculatorului.

Diferite dimensiuni si dotari

Sistemele de alarma pot avea de la cativa senzori si o sirena, la sisteme complexe care au rolul de a controla distanta. Aceste sisteme au capacitatea de a face fata oricaror situatii neprevazute. Detecteaza miscarile straine din casa, vibratiile sau socurile.

Aceste sisteme mai sunt prevazute si cu telecomanda si acumulatori de rezerva. Unitatea centrala a acestor sisteme este considerata a fi creierul intregului sistem antiefractie. Pentru protectia unitatii, aceasta este montata intr-o cutie metalica, la loc ferit. Centrala are rolul de a interpreta semnalele primite de la senzori, semnaland in acest fel diversele probleme ce pot aparea in sistem.

Dispozitivele de avertizare pot fi gasite sub forma sirenelor, a sirenelor cu lumini, scopul acestora fiind de a detecta diverse probleme. Inducerea starii de frica ii va tine pe hoti departe de o eventuala “prada”.

Tastaturile sunt o alta componenta a sistemelor de alarma, acestea fiind instalate pe perete. Alegeti ceea ce se potriveste nevoilor voastre, insa nu inainte de a cere sfatul unor specialisti.

0 Shares
You May Also Like