Care sunt avantajele boxelor cu lumini

Care sunt avantajele boxelor cu lumini?

0 Shares
0
0
0

Pentru cei carora le place sa asculte muzica si doresc sa creeze si mai multa emotie, este ideal sa suplimenteze sistemul muzical cu o boxa portabila cu lumini Bluetooth. In acest fel, ascultatorul s-ar bucura de muzica nu numai prin auz, ci si prin vaz, deoarece luminile ar dansa cu ritmul muzicii si ar prezenta un spectacol de lumini pentru a captiva ascultatorul si prietenii sau oaspetii lor.

Prin adaugarea elementului vizual la elementul acustic asociat muzicii, placerea care vine cu aceasta este mai mult decat dublata. Este important sa se mentioneze ca nu este vorba despre difuzoarele Bluetooth cu apa si lumina, deoarece acestea se concentreaza in mare masura pe spectacolul de lumini, in timp ce altele se concentreaza puternic pe muzica.

Difuzoarele Bluetooth cu lumini sunt disponibile pe piata fie in dimensiuni mici, care sunt portabile, fie in dimensiuni foarte mari, care sunt folosite ca difuzoare fixe in casa si in alte locatii. Interesant este faptul ca nu exista un model ce sa se incadreze la mijloc. Cele mici sunt portabile, au Bluetooth activat pentru conexiuni wireless si includ lumini pentru a adauga un element vizual pentru distractia ascultatorului. Exista mai multe avantaje ale utilizarii difuzoarelor Bluetooth cu lumina.

Ascultatorii de muzica si audiofilii au auzit intotdeauna muzica cu urechile lor, iar atunci cand difuzoarele sunt suficient de puternice, tind sa creeze senzatii si in oase. Muzica ajunge la urechi prin aer. Membrana difuzorului impinge aerul din fata acestuia sub forma de compresii si dilutii, care sunt foarte ritmice pentru muzica si duc melodia in drumul ei catre urechile ascultatorului.

Acustica camerei si puterea din spatele sunetului fac ca timpanul din urechile ascultatorului sa se comporte in mod similar cu membrana difuzorului pentru a permite creierului uman sa auda muzica. Pe scurt, muzica este auzita de oameni prin urechi, iar compresiile si dilutiile din aer sunt asociate cu modificarile presiunii aerului pe masura ce muzica calatoreste prin aer.

In mod traditional, ochii umani nu au jucat niciun rol in detectarea cresterilor si coborasurilor presiunii aerului care creeaza muzica.

Adaugarea de lumini la difuzoarele Bluetooth permite ascultatorului sa inteleaga si sa vada compresia si subtierea in aer din miscarea luminilor in functie de ritmul muzicii. In acest fel, se genereaza muzica vizuala pentru ascultator pe aceste boxe Bluetooth cu lumina.

Aceasta „muzica vizuala” nu poate fi auzita, dar este vizibila. Impreuna cu muzica audibila, completeaza intelegerea si placerea muzicii, deoarece adauga un element vizual rimelor si melodiilor. In mod traditional, ochii umani nu au jucat niciun rol in detectarea cresterilor si coborasurilor presiunii aerului care creeaza muzica.

Adaugarea de lumini la difuzoarele Bluetooth permite ascultatorului sa inteleaga si sa vada compresia si subtierea in aer din miscarea luminilor in functie de ritmul muzicii. In acest fel, se genereaza muzica vizuala pentru ascultator pe aceste boxe Bluetooth cu lumina.

Aceasta „muzica vizuala” nu poate fi auzita, dar este vizibila. Impreuna cu muzica audibila, completeaza intelegerea si placerea muzicii, deoarece adauga un element vizual rimelor si melodiilor, cand muzica rataceste prin aer.

Ce spune neurostiinta despre motivele pentru care ascultam muzica?

Este remarcabil sa credem ca toate sunetele – un copil care plange, un tunet, tulpinile unui vals – nu sunt transmise decat de vibratiile moleculelor din aer. Experienta noastra fenomenologica bogata a acestor sunete este produsul unui sistem perceptiv sofisticat care preia aceste vibratii si le transforma in ceea ce psihologii numesc reprezentari interne (perceptie, ganduri, amintiri, emotii etc.), care pot fi legate de amintirile noastre ale altora. sunete si cunoastere a lumii in general. O parte a procesului are de-a face cu extragerea caracteristicilor acustice relevante din sunete si codificarea acestora in modelul de declansari nervoase.

Acest proces este realizat prin operatiuni care au loc in trei zone separate ale creierului: trunchiul cerebral, talamusul si cortexul auditiv. O coarda de violoncel atunci cand este ciupita, de exemplu, va vibra la o frecventa caracteristica bazata pe fizica materialelor sale si a tensiunii sale; daca este prima coarda a unui violoncel acordat conventional, de exemplu, intreaga lungime a coardei ar vibra de aproximativ 65 de ori intr-o secunda, corespunzatoare notei muzicale C.

Neuronii din nucleele mentionate mai sus si cortexul vor raspunde intr-un mod sincronizat cu o oscilatie neuronala corespunzatoare 4 de 65Hz, transformand astfel energia fizica intr-un model de activitate neuronala reprezentand frecventa sunetului.

O mare parte de cercetari sugereaza ca neuronii din cortexul auditiv, in special din emisfera cerebrala dreapta, sunt importanti pentru distingerea gradatiilor fine de frecventa, creand senzatia psihologica de inaltime. Inaltimea este fundamentala pentru majoritatea muzicii, dar nu este suficienta doar pentru a detecta daca o inaltime s-a schimbat; este esential sa se determine relatiile dintre tonuri in cadrul unui sistem muzical.

O clasa introductiva in teoria muzicii ar include, in consecinta, o descriere a intervalelor muzicale, raportul dintre frecventele a doua tonuri, care determina tiparele care formeaza melodiile (cand tonurile sunt secventiale) si armoniile (cand tonurile sunt simultane). Este important ca intervalele sunt definite de relatiile dintre inaltimi, independent de valorile inaltimii in sine.

Adica, o treime minora este definita (aproximativ) ca raportul sase la cinci, astfel incat orice frecventa din acea relatie va fi perceputa ca o treime minora.

0 Shares
You May Also Like