Cand nu trebuie pompat un tanc septic?
De ce trebuie evitata pomparea unui tanc septic dupa inundarea unei anumite zone?
Avertismente in ceea ce priveste pomparea tancurilor vechi: pericole de colapsare.
De ce nu se recomanda pomparea unui tanc septic dupa o inspectie a sistemului septic: avertismente de posibila frauda.
Cele mai bune servicii de vidanjare, pot fi accesate la Aqua Activ services!
Cand este o idee proasta sa va pompati tancul septic? In anumite conditii pomparea tancului septic se poate dovedi o actiune nesigura sau poate chiar sa duca la stricarea sistemului septic.
Exemplele prezentate aici, includ pomparea sistemului septic dupa inundarea zonei sau pomparea unor anumite sisteme cu pereti foarte subtiri, actiune ce poate duce la surparea acestora si la colaps.
Exista si anumite fenomene de fraudare sau incercari de fraudare, mai ales daca se constata initierea pomparii unui astfel de sistem septic, imediat dupa ce a fost anuntata o inspectie a acestuia.
Pomparea in caz de inundare a zonei.
Daca proprietatea ta a fost inundata de catre ape provenite din ploi sau scurgeri din alte zone si daca nivelul apei de pe proprietatea ta este inca destul de ridicat, tancul poate pur si simplu sa pluteasca la suprafata apei, lucru ce duce la deteriorarea tevilor conectoare, fiind necesare reparatii destul de costisitoare pentru a remedia aceasta problema.
De aceea, se recomanda sa asteptati retragerea completa a apelor si uscarea, pentru a pompa tancul septic.
Chiar si in cazurile in care tancul septic este construit in intregime din beton, daca nivelul apei il depaseste si alegi sa il pompezi, apele din inundatii (inclusiv noroiul sau diferite gunoaie) vor inunda cu siguranta tancul si vor trebui indepartate dupa aceea, pentru a asigura o functionare adecvata. Asteptati asadar ca apele sa se retraga, este cel mai sigur sa faceti acest lucru.
Daca o fosa septica este foarte veche iar modalitatea de constructie nu va este cunoscuta, nu se recomanda pomparea acesteia fara o inspectie adecvata, inainte. Un sistem septic vechi construit din blocuri de beton sau din piatra, are un foarte mare risc de colapsare in timpul pomparii sau imediat dupa acest proces.
Piatra si betonul se pot faramita in timp (in contact cu materialul septic) si pot colapsa daca nu s-au facut reparatii generale si nu au existat inspectii frecvente care sa determine starea fosei septice de pe proprietatea dumneavoastra.
Daca materialele din care a fost construita aceasta fosa septica nu va sunt cunoscute, ati putea chiar sa nu stiti ce fel de fosa septica aveti instalata de fapt (daca este o simpla fosa septica sau un tanc septic).
In asemenea cazuri, contractorul pentru pompare si desfundare, ar trebui sa procedeze cu foarte mare grija, pentru a nu aduce grave avarii fosei septice sau tancului septic. Se recomanda pomparea continutului in cantitati foarte mici si nu mai mult de jumatate din continutul acestuia. In acest mod, se pot preveni daunele.
De asemenea, trebuie montate suprafete de siguranta in timpul pomparii si trebuie acoperite iesirile(gurile) de acces.