Bucataria vintage in stilul anilor `50, moderna si racoritore

0 Shares
0
0
0

Se spune ca lumea modei si a designului interior contin elemente ciclice, care mai tarziu vor starni din nou si din nou intersul, datorita fascinatiei dobandite pentru retro si vintage.

Tendinta a avut un efect de bulgare de zapada asupra designului interior si a decorurilor din bucatarie in intreg spectrul, bucatariile de epoca fiind o tendinta fierbinte si la mare moda in acest an. Imprumuturile de la stilul de design distinct al anilor ’50, astfel de compozitii de design prezinta bucataria de epoca intr-o lumina cu totul noua.

Nostalgica in forma sa, dar si plina de farmec, ea te duce inapoi in timp, oferind simultan functionalitatea unei bucatarii reci si moderne.

Cea mai mare grija s-a purtat in asigurarea ca fiecare element estetic al bucatariei se inspira din stilul anilor ’50 tipic, care a vazut o renastere mai ales datorita serialelor de televiziune populare in trecutul recent. Nuantele pastelate si luminoase ale dulapurilor cu margini soft si imediat vizibile, stilul mobilerului, impreuna cu utilizarea finisajelor din aluminiu, cimenteaza si mai mult stilul anilor cincizeci.

Cu toate acestea, fiecare compozitie are o serie sofisticata de rafturi sau mobilier ce poate fi ascuns cu usurinta pentru a economisi spatiu, pastrand in acelasi timp intacta ambianta anilor ’50. O casatorie intre doua generatii diferite, stilul vintage in bucatarie foloseste chiar si surse de iluminat, artizanale la mijlocul secolului, insa moderne in timpurile noastre.

Nuante pastelate de albastru si roz ale dulapurilor, faianta modesta si rafturile pentru agatat oale, langa electrocasnice ergonomice simple, cu finisaje exclusiviste, dau bucatariei un aer de vis, deosebit de elegant.

Cateva elemente distractive de design din categoria cadouri pentru casa, cum ar fi ceasul de epoca si ferestrele de sticla rotunjite, fac dintr-un astfel de stil o alegere cu adevarat uimitoare pentru cei ce iubesc o supradoza de anii cincizeci.

Vrei totusi o insula in aceasta bucatarie. Ei bine, chiar daca insulele au proliferat in bucatarii abia in anii 1980, la fel a proliferat si dezordinea in aceste incaperi pana atunci. Asa ca, astfel de corpuri sunt foarte bune pentru a pune tot felul de lucruri de sus pana jos.

Incorporarea surselor de iluminat in procesul de proiectare trebuie sa se faca inainte sau in timpul procesului de proiectare, in niciun caz dupa. Din pacate, proprietarii lasa iluminatul ca ultima etapa in acest proces, ceea ce, intr-un design vintage, nu prea mai poate fi facut ulterior.

Si nu este nevoie sa va limitati la luminile incastrate, purtate in timp, pe care le vedeti in fiecare bucatarie din lume! Incercati lumini care se concentreaza mai mult pe zonele de lucru, cum ar fi luminile suspendate intr-o bucatarie vintage.

0 Shares
You May Also Like