Brasov – un reper turistic important din Romania

Brasov – un reper turistic important din Romania

0 Shares
0
0
0

Prezentare generala a Brasovului, Romania

Inconjurat de Carpatii Meridionali si o parte din regiunea Transilvaniei, acest oras ofera o atmosfera medievala, combinata cu peisaje montane care iti taie respiratia. Brasovul este, de asemenea, un loc excelent pentru a gusta unele dintre cele mai gustoase mancaruri din bucataria locala si internationala, unele dintre cele mai bune locuri pentru a merge intr-un citybreak din care sa te intorci relaxat.

Cei care doresc sa se aventureze si iubesc adrenalina, acesta este unul dintre locurile in care puteti face acest lucru – cu parapanta, alpinism, schi, patinaj.

Brasovul va va impresiona cu siguranta cu privelistile sale. Nu exista cuvinte care sa descrie cat de uimitoare este aceasta zona.

Iarba de un verde aprins, padurile care acopera muntii inalti lasand vizibile doar varfurile lor stancoase care se uita printre nori si dragutele case mici raspandite pe vale, la poalele muntilor, va pot lua respiratia cu privelistea lor.

Orasul vechi este foarte bine conservat si il poti admira mergand cu telecabina pana in varful muntelui Tampa, unde poti vedea si faimosul semn „Brasov”, in stilul celui ce strajuieste celebrul oras Hollywood.

Cum sa ajungi la Brasov

Brasovul este situat destul de aproape de Bucuresti iar distanta rutiera (183 km) poate fi parcursa cu usurinta in aproximativ 2 ore si jumatate cu masina.

Daca va intrebati despre calatoriile cu avionul, ne pare rau sa va anuntam ca nu exista aeroport in Brasov. Totusi, aici sunt aeroporturile cele mai apropiate de oras:

Sibiu – 144 km la Vest de Brasov (www.sibiuairport.ro)

Targu Mures – aproximativ 170 km,  la Nord de Brasov (www.targumuresairport.ro)

Bucuresti – la 100 km la Sud de Brasov (www.otp-airport.ro)

Mai multe informatii despre rutele internationale cu servicii catre / dinspre Romania (fie cu avionul cat si cu trenul) sunt oferite de companiile aeriene membre ale parteneriatului Sky Team (KLM, Alitalia, Delta si Air France).

Cu toate acestea, exista si compania aeriana nationala a Romaniei – Tarom care, ca majoritatea companiilor aeriene europene, ofera zboruri din orase din Europa de Vest si Centrala catre Bucuresti, Sibiu, Iasi, Cluj si Timisoara.

Mai multe orase precum: Bucuresti, Cluj, Arad, Bacau, Oradea, Craiova, Sibiu, Timisoara si Targu Mures sunt, de asemenea, conectate cu orasele din Europa de catre companii aeriene low cost, precum Carpat Air, Niki, Wizz Air, Air Berlin si Blue Air.

Sa ajungi la Brasov cu trenul este o alta optiune de calatorie, care este de fapt destul de utila, mai ales ca exista multe trenuri zilnic si aproape la fiecare ora care exista curse dinspre Bucuresti spre Brasov.

Exista, de asemenea, trenuri internationale zilnice catre Ungaria (via Oradea), Budapesta si conexiunea EuroNight (tren de noapte rapid) la Budapesta prin Arad.

Majoritatea trenurilor sunt destul de confortabile, dar daca doriti un nivel crescut de relaxare si confort, Intercity Express (IC) este o alegere buna, deoarece sunt trenuri moderne si ating un standard ridicat de cerinte de confort (timpul aproximativ de calatorie este de 2 ½ ore) .

Exista si alte alternative de trenuri care sunt mai accesibile, numite „Rapid” si „Accelerat”.

Trenurile „rapide” sunt aproape la fel de rapide ca trenurile Intercity, in timp ce trenurile „Accelerat” nu ofera la fel de mult confort, precum celelalte doua.

Nu as recomanda totusi sa alegeti sa calatoriti cu trenurile „personale” (sau prescurtate cu “P“ inainte de numarul lor de ruta), deoarece nu numai nivelul lor de confort este scazut, dar nu sunt deloc rapide.

Biletele pot fi cumparate cu o ora inainte de plecarea la gara sau in avans, din Oficiul de Rezervare al SNCFR (Societatea Nationala a Cailor Ferate Romane), desi nu pentru plecare in aceeasi zi.

Deplasarea prin Brasov

Gara din Brasov este deseori foarte aglomerata, din cauza locatiei sale centrale, avand trenuri catre / spre un numar important de orase din tara.

Reteaua locala de transport din Brasov are in jur de 47 de linii de autobuze si troleibuze, traseele acestora insumand aproximativ 700 km.

Totul este operat de „RAT Brasov” (Consiliul Transporturilor Autonome din Brasov), care este unul dintre cele mai mari din Romania.

O alta modalitate de a va bucura de obiectivele turistice din Brasov este sa luati telecabina catre muntele Tampa (situata la baza Muntelui, langa restaurantul „Casa Padurarului”, pana in varful Muntelui Tampa (o distanta de 3000 de metri parcursi in mai putin de trei minute).

Reperele Brasovului

Brasovul este unul dintre cele mai vizitate orase din Romania. Imaginile frumoase pitoresti oferite de aceasta zona inalta, atrag multi turisti din Romania si din strainatate.

Orasul are zone cu o mare insemnatate istorica, dar detine si mult farmec medieval care poate fi usor vazut in stilul sau arhitectural interesant, gotic, baroc si renascentist.

Cu toate acestea, Brasovul are si cateva atractii pur geografice, care va vor atrage atentia nu numai prin muntii inalti si prin padurile dense, dar si prin emotia oferita de numeroasele posibilitati de divertisment.

Iata cateva dintre cele mai importante obiective turistice ale Brasovului, care cu siguranta te vor incanta:

Piata Primariei (Piata Sfatului)

Piata Primariei, cunoscuta de localnici si sub numele de Markplatz este acum inima Brasovului.

Piata este inconjurata de case de negustori, cu acoperis rosu si structuri baroce interesante, care stau ca marturie a istoriei Brasovului.

Stalpul Infamiei

Acest obiectiv era amplasat in era un loc in care vrajitoarele sau oamenii care au fost gasiti vinovati pentru diverse infractiuni, erau pedepsiti public prin violenta extrema si/sau condamnati la moarte.

Primaria Veche (Casa Sfatului)

In centrul pietei se afla Primaria veche (construita in secolul al 13-lea in 1420), care este acum casa Muzeului de Istorie al Brasovului.

Acest obiectiv a fost si locul de intalnire pentru consilierii orasului, care pe atunci erau cunoscuti sub numele de centurioni.

Primaria Veche este inconjurata de un Turn Trambitar din care, pe vremuri, paznicii urmareau orasul ziua si noaptea, anuntand cu sunet de trompeta trecerea timpului, izbucnirea focului sau aparitia eventualilor inamici. Legendele locale, mentioneaza ca acest loc ar fi bantuit.

Biserica Neagra (Biserica Neagra)

Biserica Neagra este unul dintre cele mai proeminente simboluri din orasul Bravov.

Si-a primit numele dupa marele incendiu din 1689, care a cuprins orasul si a innegrit zidurile bisericii.

Dupa restaurare (care a durat aproape 100 de ani), a fost cunoscuta sub numele de „Marea Biserica”, desi numele popular dupa incendiu a devenit „Biserica Neagra”, care a fost accept oficial ca nume, in secolul al XIX-lea.

Biserica a fost construita intre 1385 si 1477 si este una dintre cele mai frumoase exemple ale arhitecturii gotice din Romania. Aceasta este cea mai mare biserica gotica dintre Viena si Istanbul.

Interiorul bisericii este rafinat, cu balcoane frumoase, coloane de piatra si este decorat cu covoare superbe turcesti (dupa Turcia, aceasta biserica are cea mai mare colectie de covoare orientale din Europa, datand din 17C si 18 C).

Aceste covoare au fost primite ca daruri de la comerciantii locali, care erau recunoscatori ca au supravietuit calatoriilor, lor in teritoriile periculoase prin Carpati.

Exista, de asemenea, o imensa orga de 4000 de conducte, construita in perioada romantica timpurie, de catre Buchholz din Berlin in 1839 si este cea mai mare orga mecanica din Romania.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…