Activitati distractive pentru o familie in Delta Dunarii

0 Shares
0
0
0

Delta Dunarii este destinatia perfecta care ofera multe activitati distractive pentru o vacanta in familie. Inainte de a va planifica calatoria, trebuie sa stiti care este cel mai bun moment pentru a vizita Delta Dunarii.

Dupa ce ati decis sezonul si luna in care doriti sa o calatoriti, atunci ar trebui sa stiti cum sa ajungeti in Delta Dunarii, si ar trebui sa cautati un hotel Delta Dunarii pentru a va caza.

In primul rand, excursiile zilnice cu barca va pot duce aproape oriunde in acest peisaj fermecator de apa, in functie de ceea ce alegeti sa faceti. In al doilea rand, in fiecare zi exista ceva nou despre care sa aflati sau sa descoperiti daca nu ati fost niciodata pe delta raului.

Puteti face activitati precum observarea pasarilor, prinderea si eliberarea pestilor (pescuit), tururi de safari in padurile cu nisip si calatorii de aventura pe canale inguste de apa.

Cautati cateva tururi in Delta Dunarii cu una dintre aceste activitati pe care doriti sa le incercati. Mai presus de toate, mancarea este fantastica, mai ales pentru cunoscatorii de peste. Pe fondul retetelor locale, unele dintre cele mai delicioase sunt borsul Sturgeon, caviar Pike, Scomber la gratar si Carp in sos picant de saramura.

Calatorie cu barca

O alta activitate pe care o recomanda localnicii cu tarie atunci cand vizitati Delta Dunarii Romania este o excursie cu barca. Multi turisti care deja se afla in delta, va vor recomanda o croaziera pe Delta Dunarii care ofera servicii foarte profesioniste, in special pentru copii.

Desi barcile calatoresc destul de rapid, pe unele dintre canalele de apa si cand intalnesc alte nave, soferul trebuie sa limiteze viteza si sa rupa valurile.

Copiii pot adormi rapid intr-o calatorie lunga. Daca doriti sa aveti parte de experienta unei plimbari cu barca, de preferat ar fi sa gasiti un traseu care sa nu dureze mai mult de doua sau trei ore. Copiii dvs. vor fi foarte fericiti sa observe diferite specii de pasari pe care nu le-au mai vazut niciodata.

Admirarea pasarilor

Sigur, poate ca nu esti suficient de pasionat sau de „nebun” pentru a sta ore intregi pentru a prinde cu lentila aparatului foto un soim sau un pelican pana seara in ceea ce se numeste „pasari” (sau observarea pasarilor, asa cum se stie mai bine).

Cu toate acestea, pasarile incanta clar Delta si, atat timp cat calatoresti pe canale cu barca, este imposibil sa nu fotografiezi niste pelicani, lebede, heroni, egrete, lingurite, ibis lucios sau pescarusi.

Obtineti o camera cu un obiectiv cu zoom mare si faceti cateva fotografii cu pasarile din habitatul lor natural, deoarece sunteti doar un oaspete in ochii lor. In plus, daca mergeti alaturi de copii in delta, aceasta ese o activitate interesanta, pentru ca ei se vor bucura sa vada aceste pasari.

Vizitarea lacurilor

O calatorie de acest gen poate fi efectuata in primul rand o barca cu motor, insa puteti vizita lacurile si cu un caiac – in ambele cazuri, este recomandat sa alegeti un tur cu ghid privat.

Este important sa alegeti acel ghid care sa va satisfaca curiozitatea. Vizitarea lantului de lacuri dintre Crisan si Mila 23 este aproape un „necesar”; este reprezentativ pentru Delta Dunarii.

O excursie in Padurea Letea

Padurea Letea din Delta Dunarii este o zona protejata si este o parte a UNESCO, pe buna dreptate: peisajul saluta si depaseste orice imaginatie. Putine locuri din lume sunt pentru a aduna vegetatie luxurianta, dunele de nisip maruntite aici si acolo de copitele cailor salbatici, parjoale, lacuri de sare si plante exotice.

Pentru a le admira pe toate, veti avea nevoie de o barca si o caruta trasa de cai, pentru a trece prin sate traditionale, unde timpul pare sa se fi oprit pe loc.

Padure si desert in acelasi loc, cum suna? Nu suna rau, nu? Ei bine, in Delta Dunarii puteti vedea totul in timpul unei calatorii care dureaza doar cateva ore, dupa care va puteti intoarce la hotel Delta Dunarii.

Incercati mancarea specifica

Pentru a obtine o aroma completa a bucatariei locale, puteti gusta cateva heringuri de Dunare, peste sturion la gratar si crochete zander, spalate cu gust cu vinuri Aligote, Muscat sau Merlot la unul dintre numeroasele restaurante din delta, sau puteti incerca versiunea locala a borsului rusesc pregatita proaspat de pescari intr-unul din satele din apropiere.

Ciorba de pescar – intr-un ibric mare din fonta, apa este adusa la fierbere cu legume si aproximativ 10 – 15 specii de peste mic. Lichidul este apoi strecurat si pestele mic aruncat. Bucati mari de sturion, crap sau stiuc sunt apoi fierte in bulion.

Ciorba de peste face doua feluri de mancare: mai intai, bulionul este servit cu o lingura de lemn, iar apoi bucatile mari de peste sunt presarate cu ardei iute sau usturoi. Dupa aceea, saramura, preparata din bucati mari de crap invelita pe aragaz sau pe o scuipa, se serveste cu sos de polenta si usturoi.

0 Shares
You May Also Like