8 sfaturi pentru a vă pregăti de o renovare majoră

0 Shares
0
0
0

Provocările pandemiei au determinat multe familii să arunce o privire atentă asupra spaţiului de locuit. Unii s-au mutat la casă, considerând că se potriveşte mai bine nevoilor lor. Alții sunt atașați de orașul sau cartierul lor, dar cred că locuinţa lor are nevoie de o schimbare serioasă pentru a avea condiţii mai bune de locuit.

Soluția este renovarea. Dar ce implică asta și de unde începeți? Iată opt sfaturi pentru a vă pregăti pentru o renovare majoră de succes.

1. Luați în considerare nevoile dvs. şi ale familiei

Discutați despre modificările dorite și stilul preferat. Acest prim pas este adesea trecut cu vederea sau slab documentat. Realizarea unei liste cu ceea ce doriți să îmbunătățiți nu numai că vă va ajuta să faceţi alegerile necesare, ci și să stabiliți ce anume vă place la casa dvs., adică acele caracteristici și camere pe care doriți să le păstrați așa cum sunt.

Gândiţi-vă la nevoile viitoare ale familiei dvs. O renovare majoră implică costuri mari, deci este important să obțineți cel mai mare beneficiu pentru banii dvs. Unde veţi fi peste 10 ani? Dacă copiii părăsesc casa peste trei ani, poate că nu este necesar să le amenajaţi o cameră de studiu doar pentru că au preluat masa din bucătărie în timpul pandemiei! Acest tip de analiză este cheia pentru a vă stabili nevoile.

2. Cercetaţi piața: cât costă casele în cartierul dvs.?

Asigurați-vă că locuința dvs. nu va costa cu mult peste preţul zonei după finalizarea renovărilor. Nu vreţi să aveţi cea mai scumpă casă din bloc sau din cartier. Pe de altă parte, dacă totuşi vă permiteţi și intenționaţi să trăiţi acolo în următorii 20 de ani, atunci e ok. Depinde de dvs.

3. Obțineți un proiect de renovare

Fezabilitatea proiectului dvs. este cea care trebuie evaluată odată ce nevoile dvs. au fost stabilite. Ar trebui să contactați un arhitect specializat în artitectura rezidenţială, care poate elabora un plan de renovare.

4. Contactaţi firme de costrucţii și cereți oferte

Rețineți că majoritatea contractanților vă vor oferi o estimare forfetară a lucrării. Dacă proiectul are părți complexe sau unele care vor fi subcontractate (munca efectuată de un electrician, de exemplu), acele părți ar putea fi adăugate separat la contract, uneori cu o rată orară.

Puteţi apela şi la unele magazine de materiale de construcţii, de exemplu magazin materiale de construcții Târgovişte, care oferă consultanţă cu privire la proiectele de renovare.

5. Bugetul

După ce ați primit ofertele de preţ, este timpul să luați unele decizii dificile, deoarece cotațiile sunt adesea mai mari decât se aștepta inițial. Ați putea renunţa la unele modificări pentru a vă menține în limita bugetului.

6. Unde ar trebui să locuiţi în timpul renovării?

Este recomandat să nu rămâneți acasă în timpul renovărilor majore (bucătărie, baie, pereți mobili etc.). De exemplu, puteţi să închiriați o casă sau un apartament, în care să vă mutaţi în timpul lucrărilor.

7. Ar trebui să depozitați bunuri în timpul unei renovări majore?

Va trebui să stocați conținutul anumitor camere în timp ce se lucrează. Planificați să închiriați un spaţiu de depozitare sau rugați un prieten apropiat sau un membru al familiei cu un subsol mare sau o magazie spațioasă să vă păstreze bunurile!

8. Anunțați compania de asigurări

Contactați firma de asigurări pentru a vă actualiza asigurarea locuinței. Prima poate fi ajustată în timp ce proiectul dvs. este în desfășurare, dacă există vreo probabilitate ca renovările să provoace daune. În plus, asigurarea poate fi revizuită pentru a reflecta valoarea locuinței dvs. după finalizarea renovărilor.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…