5 tipuri de senzori care pot face deschiderea unei porti automate

5 tipuri de senzori care pot face deschiderea unei porti automate

3 Shares
0
0
3

Toate portile automate dispun de un anumit tip de senzori care deschid si inchid usile atunci cand sunt necesare. Exista multe tipuri de senzori care pot face deschiderea unei porti automate. Utilizarea lor depinde de cerintele specifice sau de proiectarea portii.

Daca doriti sa optati pentru serviciul de automatizari de porti, pentru ca si poarta dvs. sa fie automata, in continuare veti descoperi 5 tipuri de senzori care pot face o poarta automata deschisa:

Senzori de miscare radar

Acesti senzori pot detecta indivizii intr-o anumita zona. Din aceasta cauza, senzorii de miscare radar sunt potriviti ca activatori de deschidere pentru porti automate. Avantajele acestor senzori includ capacitatea de a patrunde materiale straine precum tencuiala, plasticul, lemnul etc., detectarea marfurilor si a oamenilor, sensibilitatea reglabila si capacitatea de a detecta directia de miscare. Un dezavantaj major al acestor senzori este ca nu pot detecta obiecte stationare.

Senzori de presiune

Senzorii de presiune sunt unul dintre primii senzori care au fost folositi pentru deschiderea portilor automate. Acesti senzori detecteaza modificari ale presiunii / greutatii pe o anumita zona a solului (mata de control) in fata si in spatele portilor. Cand limita de declansare pentru greutate este crescuta, usile sunt deschise.

Cel mai mare avantaj al senzorilor de presiune este faptul ca acestia tin usa deschisa atata timp cat persoana sta / merge pe langa usi. Acest lucru nu numai ca impiedica usile sa se „inchida” la o persoana, dar usureaza si intrarea / iesirea rapida.

Senzori optici sau detectoare de miscare

Majoritatea portilor automate folosesc astazi senzori optici sau detectoare de miscare, care sunt instalate pe laturile portii pentru a declansa deschiderea si inchiderea acesteia. Dupa cum sugereaza si numele, acesti senzori detecteaza miscarea din fata usii.

O antena este instalata pe antetul portii indreptate in directia inapoi si in jos. Aceasta antena produce un fascicul de microunde care detecteaza miscarea.

Senzorii optici sunt extrem de eficienti, insa au un dezavantaj major; acestea sunt concepute doar pentru a detecta miscarea. Deci, daca o persoana sta nemiscata, este posibil ca senzorii sa nu deschida poarta.

Senzori de miscare infrarosu pasivi

Dupa ce sunt instalati, senzorii de miscare cu infrarosu pasiv stocheaza imaginea infrarosu detectata intr-un interval dat pentru care sunt setate. Senzorul creeaza un semnal distinct atunci cand imaginea termica se schimba.

Acesti senzori sunt destul de fiabili cand vine vorba de deschiderea unei porti automate. Acestea sunt compacte cu design, au domenii precise de detectie si pot fi setate foarte precis.

Senzori cu infrarosu activ

Senzorii cu infrarosu activ contin din cel putin doua cipuri receptoare si un emitator. Jetoanele de receptor au optica performanta. Receptorul poate recunoaste daca lumina infrarosie emisa de emitator este reflectata de un obiect sau individ in interiorul sau in afara zonei de scanare. Acesti senzori sunt potriviti pentru utilizare ca protectie impotriva taierii sau zdrobirii marginilor in usi batante, usi glisante si usi rotative.

Acestea sunt asadar tipurile de senzori pe care specialistii in automatizari de porti le folosesc pentru a va automatiza poarta sau portile.

3 Shares
You May Also Like