5 Inlocuitori Eco Friendly Ai Plasticului

5 Inlocuitori Eco Friendly Ai Plasticului

0 Shares
0
0
0

In lumea noastra plina de plastic, evitarea plasticului poate fi destul de dificila. Dar gasirea alternativelor la articole obisnuite, cum ar fi sticlele de plastic si ambalajele din plastic este din ce in ce mai usoara, si nu intr-un moment prea curand pentru planeta noastra sufocata din plastic.

Unde este plasticul in viata ta?

Acest material versatil se gaseste in aparatele noastre, calculatoarele, imbracamintea noastra si multe altele. Unele dintre cele mai comune locuri pe care le gasim plastic sunt infasurate in jurul lucrurilor pe care le cumparam in fiecare zi. La urma urmei, este un mod eficient de a mentine produsele alimentare si produsele cosmetice curate si proaspete.

Plasticul se afla insa si in alte locuri in care ne gandim mai mult sau mai putinm si anume in ambalajele alimentare, in cutiile de lapte, in produsele de ingrijire personala, iar exemplele pot continua.

Vestea proasta este ca plasticul necesita sute de ani pentru a se descompune, iar acest lucru este daunator pentru planeta, motiv pentru care, oamenii incep sa foloseasca diferite alternative eco friendly pentru a inlocui plasticul. Veti descoperi in continuare cateva dintre acestea.

  1. Sticla

Sticla

Desi nu este biodegradabila, sticla este inerta, ieftina si infinit reciclabila. Si din moment ce multe alimente vin ambalate in sticla, incarcarea borcanelor de sticla in depozitarea alimentelor este o modalitate fara costuri de a oferi ambalajului tau viata noua.

Borcane de dulceata, miere, muraturi, unturi, creme de ciocolata si multe altele pot fi adaugate in setul dvs. de produse fara deseuri pentru cumparaturi, din cosurile de masa. De asemenea, pot fi recfolosite pentru a stoca resturi si bauturi de casa, sau pot fi de-asemenea decorate si transformate in cadouri de casa.

  1. Lemn

O resursa regenerabila, lemnul din padurile gestionate in mod durabil poate inlocui plasticul in articole de uz casnic, cum ar fi periile de curatare, ustensilele de bucatarie si scandurile. Se poate folosi lemnul de bambus de exemplu, iar aceasta resursa regenerabila in crestere rapida poate inlocui plasticul in articole precum tacamurile si paiele de baut. Este usor, rezistent si compostabil.

  1. Hartie

In zilele trecute, multe lucruri erau ambalate in hartie simpla. Si desi se face mai bine decat plasticul, hartia nu poate fi reciclata la infinit, deoarece de fiecare data cand este reutilizata, fibrele se scurteaza, limitandu-si utilizarea. Din fericire, toate hartiile, cu exceptia genului lucios, sunt sigure pentru a fi introduse in compostul de acasa.

  1. Carton

Cartonul este complet compostabil acasa, atat timp cat nu este acoperit, ati ghicit, de plastic. Multe companii isi ambaleaza acum produsele in carton simplu pentru a reduce deseurile. De asemenea, puteti utiliza cutii de carton pentru a inlocui containerele de depozitare din casa dvs.

  1. Otel inoxidabil

Optiunile dure si usor de curatat, din otel inoxidabil pentru depozitarea alimentelor si bauturilor reutilizabile s-au inmultit in ultimii ani. Puteti inlocui cupe de o singura utilizare, depozitare de bucatarie, cutii de pranz si multe altele cu acest metal rezistent.

Nu in ultimul rand, mentionam faptul ca materialele plastice traditionale pot fi inlocuite cu succes de materialele plastice biodegradabile si compostabile, iar aici putem aminti pungile biodegradabile, pungile compostabile de la NeoPack.ro, dar si vesela de unica folosinta.

Drept dovada ca aceste produse biodegradabile pot inlocui cu succes pungile si alte produse din materiale plastice traditionale, avem pungile pe care le gasim acum in supermarketuri. Acestea sunt biodegradabile, sunt rezistente, si cu siguranta ne sunt de folos pentru a transporta produsele pe care le cumparam.

Deci, dupa cum se poate vedea, exista diferite solutii pe care le putem urma pentru a nu mai utiliza materialele plastice traditionale.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…