20 de obiceiuri ciudate ale scriitorilor celebri

20 de obiceiuri ciudate ale scriitorilor celebri

0 Shares
0
0
0

Uneori, nu doar operele remarcabile ale scriitorilor celebri ne fac sa vorbim despre ei. Obiceiurile lor ciudate capteaza, de asemenea, atentia oamenilor. Iata 20 de obiceiuri ciudate ale unor autori celebri:

JAMES JOYCE

James Joyce prefera sa scrie in timp ce statea culcat pe burta. Folosea creioane mari si albastre si purta o haina alba in timp ce scria. Totusi, toate aceste obiceiuri nu erau rezultatul ciudateniei. Cele mai multe dintre ele se datorau vederii sale slabe. Creioanele mari ii permiteau sa vada ce scria, in timp ce haina reflecta mai multa lumina pe pagina.

CURIOZITATI: A scris cea mai mare parte a romanului “Finnegans Wake” / “Veghea lui Finnigan” folosind bucati de creion si carton.

VIRGINIA WOOLF

Virginia Woolf scria in fiecare dimineata timp de doua ore si jumatate. Nu vi se pare destul de ciudat? Ei bine, ea folosea un birou care masura putin peste un metru inaltime si care avea blatul inclinat. Acest lucru ii permitea lui Woolf sa-si evalueze munca atat de la distanta, cat si de aproape. Acest obicei bizar a fost declansat de rivalitatea Virginiei cu sora sa, Vanessa, care picta in picioare. Prin urmare, Virginia nu voia sa fie mai prejos.

FRANZ KAFKA

Franz Kafka folosea o metoda destul de radicala de a-si stimula creativitatea: epuizarea. La inceput, lucra in schimburi de 12 ore, dar ulterior a fost promovat. Cu toate acestea, avand in vedere noile sale responsabilitati si activitati (exercitii fizice, petrecerea timpului cu familia), incepea sa scrie, de obicei, in jurul orei 23 si continua pana spre dimineata, chiar si pana la ora 6.

TRUMAN CAPOTE

Truman Capote era destul de superstitios. Ceea ce se invecina cu o usoara ciudatenie. Truman nu incepea si nu termina niciodata o lucrare intr-o zi de vineri. De asemenea, scriitorul schimba camera de hotel daca in componenta numarului respectivei camere era numarul 13. O alta superstitie: Capote nu lasa niciodata in scrumiera mai mult de 2 mucuri de tigara. Le tinea pe celelalte in buzunarele hainei sale.

VICTOR HUGO

Pentru a se asigura ca respecta un termen limita, Victor Hugo folosea metode destul de radicale. A inceput sa scrie “Cocosatul de la Notre Dame” in toamna anului 1830 si a vrut sa o termine pana in februarie 1831. Pentru a face acest lucru, a cumparat o sticla de cerneala si s-a incuiat intr-o camera. Nici macar nu avea haine, cu exceptia unui sal cenusiu si a unui costum tricotat, pentru a reduce tentatia de a iesi.

CURIOZITATI: Victor Hugo a vrut sa-si intituleze romanul “Ce a iesit dintr-o sticla de cerneala”, insa mai tarziu s-a decis asupra unui alt titlu. Apropo, a terminat lucrarea chiar inainte de termenul limita.

EDGAR ALLAN POE

Edgar Allan Poe a fost unul dintre acei autori care isi iubeau enorm de mult animalele de companie. Insa Poe a dus aceasta iubire la un alt nivel. Isi iubea atat de mult pisica, pe Catterina, incat o considera pazitorul sau, cea care ii supraveghea intotdeauna munca. Pentru a face lucrurile si mai misterioase, conform zvonurilor, Catterina a murit la doua saptamani dupa moartea lui Poe.

FLANNERY O’CONNOR

Avea o afectiune puternica pentru pasarile de curte. Totul a inceput de la un pui de gaina, pe care l-a avut in copilarie, si s-a dezvoltat intr-o „colectie” de curcani, fazani, o prepelita si o rata. Odata, chiar a comandat chiar prin posta sase pauni, o paunita si patru pui de paun.

ANTHONY BURGESS

Autorul romanului “Portocala mecanica” avea o modalitate neobisnuita de a depasi sarcinile grele sau plictisitoare. Daca trebuia sa faca o descriere detaliata, lua un dictionar, deschidea o pagina la intamplare si folosea cuvinte de pe acea pagina pentru a-si termina sarcina.

CURIOZITATI: Insusi Burgess recunoaste ca romanul sau “MF” contine rezultatul unui astfel de truc. A folosit cuvinte din dictionarul malaezian-englez al lui R.J. Wilkinson pentru a descrie vestibulul unui hotel.

FRIEDRICH SCHILLER

Friedrich Schiller avea un obicei care era chiar mai ciudat decat obiceiurile celorlalti scriitori mentionati in acest articol. El punea mere intr-un sertar al biroului si le lasa sa le strice dinadins. Motivul era acela ca ii placea mirosul pe care-l produceau, miros care il inspira oarecum.

AGATHA CHRISTIE

Agatha Christie apela, de asemenea, la mere pentru a-si alimenta inspiratia. Ceea ce era, totusi, un pic ciudat. Adora sa manance mere in timp ce era in cada si examina fotografii de la locurile crimelor.

ALEXANDRE DUMAS

Dumas avea un obicei neobisnuit legat de codificarea culorilor. Folosea hartie de culoarea albastra pentru a scrie operele de fictiune. Pentru poezie, folosea hartie galbena. Iar articolele lui Dumas erau scrie pe hartie roz. Odata, a ramas fara hartie albastra. A fost nevoit sa foloseasca in schimb un carnet de culoare bej, lucru care, credea el, i-a influentat in mod negativ respectiva opera de fictiune.

WILLIAM FAULKNER

Lui Faulkner ii placea sa bea mult whisky in timp ce scria. El a dezvoltat acest obicei dupa ce l-a cunoscut pe Sherwood Anderson. Ei obisnuiau sa iasa foarte mult pe cand locuiau amandoi in New Orleans.

CURIOZITATI: Insusi Faulkner era destul de incantat de acest obicei.  Chiar a spus odata: “Si m-am gandit, daca asta era viata pe care trebuia sa o duc ca sa fiu scriitor, atunci viata asta era facuta pentru mine.”

LEWIS CARROLL

Pe langa faptul ca impartasea obiceiul Virginiei Woolf de a scrie stand in picioare, Lewis Carroll prefera sa scrie cu o anumita culoare de cerneala. Violet. In timp ce lucra ca profesor de matematica la Oxford, Carroll folosea cerneala violet pentru a corecta lucrarile studentilor. Prin urmare, a continuat sa foloseasca aceasta culoare si cand scria fictiune.

ERNEST HEMINGWAY

Asa cum insusi autorul a mentionat, scria 500 de cuvinte pe zi. Facea acest lucru mai ales dimineata, pentru a evita caldura de la amiaza.

CURIOZITATI: In scrisoarea catre Scott F. Fitzgerald, Hemingway povestea ca scrie o pagina geniala, pe care o pastreaza, si 91 de pagini mizerabile, pe care le arunca imediat la cosul de gunoi.

GERTRUDE STEIN

Gasea inspiratie in sarcinile si activitatile de rutina, indiferent unde se afla. De exemplu, putea sa inceapa sa scrie in masina, in timp ce isi astepta partenerul, care era la magazin. Strazile pariziene aglomerate, ca si traficul parizian aglomerat o inspirau incredibil de mult.

VLADIMIR NABOKOV

Nabokov folosea cartonase pentru a-si scrie operele. Le pastra intr-o cutie micuta si le putea rearanja oricand dorea. Acest lucru ii permitea lui Nabokov sa-si scrie lucrarile aleatoriu. Autorul pastra si cateva cartonase sub perna, in cazul in care ii venea vreo idee pe neasteptate. Asadar, era mereu pregatit sa o scrie.

JANE AUSTEN

Jane Austen era o autoare careia ii pasa profund de personajele ei. Ii pasa atat de mult, incat isi imagina vietile lor chiar si dupa ce termina un roman. Nepotul lui Jane, Edward Austen – Leigh, a scris in cartea „A memoir of Jane Austen”: „Daca o intrebam, ne putea spune multe detalii despre cariera ulterioara a unora dintre personajele ei”.

Honoré de Balzac

Faulker nu era singurul caruia ii placeau atat de tare bauturile pe care le consuma. Honoré de Balzac gasea inspiratie pentru scrierea operelor sale in… consumul de cafea. Prin urmare, acesta putea consuma pana la 50 de cesti de cafea pe zi.

Studiile sugereaza ca Balzac nu a dormit aproape deloc in perioada in care a scris „Comedia umana” („La Comédie humaine”). Evident, motivul a fost cantitatea de cafea pe care o consuma.

ARTHUR CONAN DOYLE

In ciuda faptului ca a creat un personaj cu cea mai puternică logica, autorul Sir Arthur Conan Doyle insusi nu era atat de rational. Dupa moartea fiului sau in Primul Razboi Mondial, s-a dedicat spiritismului si chiar a incercat sa comunice cu mortii. De asemenea, credea ca prietenul sau, Harry Houdini, avea puteri magice, indiferent de cat incerca Houdini sa-i dovedeasca faptul ca se insala.

DAN BROWN

Brown considera ca cel mai bun remediu impotriva blocajului scriitoricesc (pierderea capacitatii de a produce noi creatii) este atarnarea cu capul in jos. El a spus ca asa-numita terapie il ajuta sa se relaxeze si sa se concentreze asupra scrisului. De asemenea, autorul pastreaza o clepsidra pe birou si lasa deoparte munca pentru a face intinderi, flotari si abdomene odata la fiecare ora.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…