10 Ceaiuri Medicinale pe Care Trebuie sa le ai in Casa

10 Ceaiuri Medicinale pe Care Trebuie sa le ai in Casa

0 Shares
0
0
0

Ceaiurile din plante sunt utilizate inca de acum mai multe secole. Cu toate acestea, in ciuda numelui lor, ceaiurile din plante nu sunt deloc adevarate ceaiuri. Ceaiurile adevarate, inclusiv ceaiul verde, ceaiul negru sunt obtinute din frunzele plantei Camellia sinensis.

In ceea ce priveste ceaiurile din plante, acestea sunt facute din fructe uscate, din ierburi din mirodenii sau din flori, ceea ce inseamna ca ceaiurile din plante pot veni intr-o gama larga de gusturi si arome si pot face o alternativa tentanta la bauturile zaharoase sau apa.

Ceaiurile din plante sunt delicioase la gust, si multor oameni le place sa bea ceaiuri cat mai des, mai ales pe timpul sezonului rece, insa unele dintre acestea au proprietati care promoveaza sanatatea. De fapt, ceaiurile din plante au fost folosite ca remedii naturale pentru o varietate de afectiuni de sute de ani.

Odata cu trecerea anilor, s-au efectuat mai multe studii, care au scos in evidenta beneficiile pentru sanatate pe care le pot avea ceaiurile de plante, iar din acest motiv, in randurile care urmeaza, va prezentam cateva ceaiuri medicinale pe care ar trebui sa le aveti in casa.

  1. Ceai de menta

Ceaiul de menta este unul dintre cele mai utilizate ceaiuri din plante din lume. In ciuda taptului ca este cel mai des utilizat pentru sprijinirea sanatatii tractului digestiv, ceaiul de menta are si proprietati antivirale, anticanceroase, antibacteriene si antioxidante.

Cele mai multe dintre aceste efecte nu au fost studiate la om, iar din acest motiv nu este posibil sa cunoastem cu exactitate daca acestea pot duce la beneficii pentru sanatate. Cu toate acestea, mai multe cercetari recente au confirmat efectele benefice ale mentei mentale asupra tractului digestiv.

Mai multe cercetari au scos in evidenta faptul ca din uleiul de menta, care de multe ori includea si alte plante medicinale, pot ajuta la ameliorarea indigestiei, greatei si durerilor de stomac.

  1. Ceai de musetel

Despre ceaiul de musetel se spune ca are efecte calmante si ca este deosebit de util pentru a ajuta oamenii in ceea ce priveste somnul. Doua studii au examinat efectele ceaiului sau extractului de musetel asupra problemelor de somn la om.

Ceaiul de musetel se spune ca nu este util doar pentru somn, ci are si efecte antibacteriene, antiinflamatorii si efecte protectoare pentru ficat. Au existat studii, care au scos in evidenta faptul ca, consumul de ceai de musetel a scazut simptomele sindromului premenstrual.

Se spune ca acest ceai este deosebit de util si pentru cei care au diabet zaharat de tip 2, pentru imbunatatirea glicemiei, insulinei si lipidelor din sange.

  1. Ceai de hibiscus

Se spune despre ceaiul de hibiscus, ca poate fi deosebit de util dat fiind faptul ca ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la combaterea nivelului de stresu oxidativ. Cu toate acestea, nu se recomanda ca acest tip de ceai sa fie administrat impreuna cu un anumit medicament diuretic sau in acelasi timp cu aspirina.

  1. Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir este un ceai deosebit de popular, si se spune ca este cel mai cunoscut ca remediu pentru greata. In ultimii ani, s-au efectuat mai multe cercetari asupra efectelor sale, iar studiile au descoperit in mod repetat ca acest ceai de ghimbir este deosebit de eficient pentru aceasta utilizare.

Cercetatorii au efectuat si alte studii, si au descoperit de asemenea, ca ghimbirul poate fi deosebit de eficient pentru ameliorarea durerilor, si poate oferi beneficii pentru persoanele cu diabet.

  1. Ceai de echinacea

Ceaiul de echinaceea se bucura de-asemenea de o mare popularitate, si este utilizat in mod obisnuit cu scopul de a preveni sau a diminua durata racelii obisnuite. Desi mai multe studii au considerat ca este eficienta pentru aceasta utilizare, probele in aceasta privinta sunt contradictorii.

  1. Ceai de salvie

Ceaiul de salvie este bine cunoscut din cauza proprietatilor sale medicinale, iar cercetarile stiintifice referitoare la acesta au inceput sa sustina cateva dintre beneficiile sale pentru sanatate, in special pentru sanatatea creierului. Se spune ca acest ceai este bun pentru functia cognitiva si ca este posibil sa fie benefic impotriva placilor implicate in boala Alzheimer.

  1. Ceai Rooibos

Ceaiul Rooibos tocmai a inceput sa fie studiat recent de oamenii de stiinta. Dovada preliminara sugereaza ca ceaiul rooibos poate ajuta la imbunatatirea sanatatii oaselor si la reducerea riscului de boli de inima, insa sunt necesare mai multe studii.

  1. Ceai de trandafir

Ceaiul de trandafir este facut din fructul plantei de trandafiri si este bogat in vitamina C si antioxidanti. Proprietatile sale antiinflamatorii pot reduce inflamatia si durerea asociate cu artrita.

Studiile au gasit de asemenea, ceaiurile de trandafir eficiente in ceea ce priveste combaterea imbatranirii pielii si reducerea grasimilor stomacale.

  1. Ceai de balsam de lamaie

Ceaiul de balsam de lamaie are o aroma usoara, de lamaie si pare sa aiba proprietati de promovare a sanatatii. Studiile preliminare au descoperit ca ceaiul de balsam de lamaie poate imbunatati nivelul de antioxidanti, sanatatea inimii si a pielii si chiar ajuta la ameliorarea anxietatii.

  1. Ceai de flori pasionale

Frunzele, tulpinile si florile plantei de flori pasionale sunt folosite pentru a prepara ceaiul de floarea pasiunii.

Ceaiul de flori pasionale este folosit in mod traditional pentru ameliorarea anxietatii si imbunatatirea somnului, iar studiile au inceput sa sustina aceste utilizari. Se mai spune despre acest ceai ca este eficient pentru imbunatatirea calitatii somnului.

0 Shares
You May Also Like