Sfaturi pentru mentenanta echipamentului de constructii

Sfaturi pentru mentenanta echipamentului de constructii

0 Shares
0
0
0

Lista de mentenanta zilnica a unui excavator incepe de la verificarea diferitor fluide si lubrificarea corespunzatoare a componentelor, pana la contactarea dealer-ului local, daca este nevoie pentru piese de schimb sau suport.

Invata despre ceea ce ar putea sa-ti scape, intr-o compilatie de sfaturi pentru mentenanta, pe care o poti citi mai jos:

Cele mai bune echipamente pentru constructii, pot fi gasite pe Zyg.ro.

Sfaturi pentru mentenanta excavatoarelor.

1.    Rotile si cauciucurile – verificare presiunii din cauciucuri este unul dintre primele lucruri care trebuie facute. De asemenea, imbinarile sunt foarte importante, rotile n-ar trebui sa joace. Verificati unghiul rotilor comparat cu axele acestora, o inclinare excesiva poate indica o roata stricata, afectata sau rulmenti in aceleasi conditii.

2.    Cutia de viteze – verifica cutia de viteze si suruburile de sustinere, precum si pe cele de tractare, pentru situatii de nealiniere sau lipsa de lubrificare. Componentele acestei parti esentiale ale excavatorului, vor necesita reparatii foarte costisitoare, daca nu sunt lubrificate la timp, corespunzator.

3.    Radiatorul – Asigurati-va ca radiatorul este curat si nu prezinta urme de depuneri (noroi sau alte gunoaie) pentru a evita supraincalzirea motorului, mai ales in lunile de vara care sunt mai calduroase. Orice scurgeri ale lichidului de racire sau al celui pentru transmisia hidraulica ce pot avea loc in zona radiatorului, pot duce la acumulari excesive de praf pe radiatorul respectiv, ce va duce in timp la blocarea aerului, cauzand supraincalzirea. Aceasta supraincalzire este unul dintre cei mai mari dusmani ai motorului si ai celorlalte componente esentiale.

4.    Nivelurile de ulei ale transmisiei. Verifica nivelurile in mod regulat si fi cu bagare de seama sa nu supraincarci.Supraincarcarea transmisiei cu ulei, poate duce de asemenea la supraincalzire, mai ales atunci cand masina (excavatorul) este folosita la capacitate maxima.

5.    Cupa. Asigura-te ca ai verificat regulat varfurile cupei si lama excavatorului. Aceasta va extinde durata de viata a cupei (a marginii de taiere) si va reduce si din efortul necesar depus de masina, atunci cand decoperteaza de exemplu.

6.    Curatarea si lubrifierea cutiei de viteze. Cutiile de viteze (in cazul excavatoarelor) au nevoie de schimbul uleiului la intervale de aproximativ 1000 de ore. Schimbarea uleiului la cutia de viteze este deseori trecuta cu vederea si poate cauza daune foarte costisitoare pentru excavator. Nivelurile joase ale lubrifierii pot indica si o scurgere de ulei, asadar operatorii ar trebui sa verifice intotdeauna pentru orice semne ale unor astfel de scurgeri. Apa de asemenea, poate cauza ruginirea pieselor si daune majore, in timp.

7.    Cilindrii hidraulici. Verificati intotdeauna conditia cilindrilor hidraulici. Imperfectiunile acestora pot atrage depuneri (praf) sau materiale straine, ce vor coroda in timp sigiliile cilindrilor, cauzand scurgeri. Noile sigilii pot repara aceasta problema pentru un timp destul de scurt, dar daca daunele sunt ignorate, acestea vor duce pe viitor la alte scurgeri, intr-un cerc vicios.

8.    Bateria. O celula defecta intr-o baterie poate cauza o functionare electrica instabila. Majoritatea sistemelor trebuie sa primeasca cel putin 18 volti pe durata functionarii. La orice nivel sub 18 volti, sistemul devine fluctuant (impredictibil), putand duce la probleme cu asigurarea puterii energetice si hidraulice.

0 Shares
You May Also Like