Sfaturi pentru aranjarea bucatariei

Sfaturi pentru aranjarea bucatariei

0 Shares
0
0
0

Internetul este o vasta sursa de idei si un imens catalog pentru orice proiect nou sau pentru solutii la probleme privind amenajarea casei. Daca va preocupa aranjarea bucatariei, porniti cautarile de la ideea ca acest spatiu trebuie sa fie in acelasi stil cu restul casei. In cazul unei case traditionale, ar fi nepotrivit ca bucataria sa aiba un aspect modern.

Bucatarie inchisa sau deschisa?

Cei care sunt in etapa proiectarii casei sau cei care vor o renovare categorica isi pot pune aceasta intrebare. Daca aveti un spatiu mare rezervat bucatariei, de asemenea aveti de ales intre a avea o bucatarie inchisa sau deschisa.

Casele sau apartamentele cu bucatarie mica insa vor trebui sa aiba spatiul organizat eficient. Daca nu va permiteti sa aveti loc de luat masa in alta incapere, ar fi bine ca spatiul de gatit sa fie cat mai restrans, asa incat sa puteti aseza si aparatura, dar si masa cu scaunele.

Alegeti un mobilier de bucatarie cat mai aerisit si cu spatii foarte bine organizate. Daca stilul casei nu este unul extravagant si modern, puteti alege polite in partea de sus a peretelui, iar jos un mobilier de lemn sau corpuri care sa arate cat mai natural.

Pentru o casa in stil modern, puteti mentine un aspect degajat folosind un mobilier cu multa sticla si elemente din metal. Chiar si blatul poate fi din inox, preluand astfel modelul bucatariilor profesionale.

Scaunele si masa pot fi pliabile pentru a fi desfasurate la capacitate maxima doar cand este nevoie. Sau puteti folosi un coltar daca spatiul va permite.

Marele avantaj al bucatariei inchise este ca mirosurile grele din timpul gatitului nu vor cuprinde si zona de luat masa, dar important este si faptul ca o bucatarie mica se poate intretine mai usor.

O bucatarie deschisa implica o zona de departajare intre spatiul de gatit si spatiul de luat masa, care poate fi un corp de mobilier numit insula, pe care se poate gati, dar poate fi si un loc de luat masa rapid. O alta varianta de a delimita zona de gatit poate fi o usa culisanta de sticla sau o solutie asemanatoare. Ideal ar fi ca in zona de gatit sa aveti pe podea gresie, iar unde sunt asezate masa si scaunele poate fi parchet.

Pe langa libertatea de a avea spatiu generos, care poate fi amenajat oricum si cu orice, prezenta barului este un mare avantaj al bucatariei deschise. Daca sunteti in etapa proiectarii casei sau daca bucataria este deja plasata in zona balconului sau a terasei, aveti posibilitatea de a amenaja si acolo un loc de luat masa, de care sa profitati in sezonul cald.

Nu uitati sa luati in considerare camara, este o parte esentiala a unei bucatarii. Aceasta ar trebui sa fie pozitionata langa un geam, eventual spre nord, care sa asigure aerisire si o temperatura mai scazuta decat in bucatarie.

Oricare ar fi spatiul de care dispuneti pentru bucatarie, aceasta este incaperea casei in care, de obicei, se aduna familia la masa, asadar trebuie sa fie confortabila si placuta, nu neaparat luxoasa.

0 Shares
You May Also Like