Secretele aranjarii produselor in rafturi

Secretele aranjarii produselor in rafturi

0 Shares
0
0
0

Fie ca esti proprietar, fie ca esti un simplu cumparator trebuie sa stii ca amplasarea obiectelor  pe rafturi in magazine nu este aleatorie. Fiecare colt al magazinului trebuie sa incurajeze clientul sa cumpere.

Florile, fructele si legumele se aseaza la intrarea din magazin pentru a te tenta sa intri.

Aranjamentele speciale cu produse din mijlocul magazinelor au rolul de a face reclama. Doar pentru ca se afla acolo nu inseamna ca este la reducere. Produsele de panificatie si patiserie vor fi in spatele intrarii deoarece mirosurile lor te invita sa le cumperi si iti vor provoca foame.

Tot in apropierea intrarilor se vor aseza obiectele pe care oamenii le necesita adesea (lapte, apa, gustari). Oamenii vor intra astfel sa cumpere un produs si se vor trezi cumparand mai multe. Conservele si ingredientele pentru gatit vor fi amplasate cat mai in spatele magazinului.

Deasemenea acolo vor fi depozitate si oualele, carnea si alte produse asemanatoare pentru a expune clientii la maximul de produse in timpul unei „opriri rapide”. Dulciurile, revistele si tigarile ar trebui insa sa se afle langa casele de marcat si iesire. De ce? Ca sa poti transforma timpul de asteptare la casa in timp de shopping.

Un alt sfat important de care ar trebui sa tii cont este ca produsele cele mai vechi sunt asezate pe rafturi mai in fata pentru a se vinde mai repede. Cele cu data de expirare mai tarzie sunt puse mai in spate. Pe raftul de sus cel mai bine este sa fie depozitate brandurile mai mici, regionale sau speciale. De ce?

Produsele apartinand unor firme mici nu se vor gasi in toate magazinele, iar astfel magazinul tau se va diferentia de consumatori. Raftul al doilea si al treilea de sus apartin celor mai vandute produse si marcilor importante.

Firmele cu renume se afla intotdeauna in aria vizuala si anume in centru. Este cea mai buna zona si firmele platesc pentru ea, iar pentru ca magazinele nu au niciun interes in a iti arata cu usurinta cele mai ieftine produse, aici se vor afla si cele mai scumpe produse. Marci mai mici vor si ele interesate sa fie asezate cat mai aproape de acelea.

Apoi urmeaza raftul destinat copiilor. Acesta se in campul lor vizual pentru ca ei sa il poata lua de pe raft. Astfel, fie ca e o acadea, o cutie cu suc sau o jucarie, daca copii sunt cu tine studiile indica ca vei cumpara cu 10-40% mai mult. Pe raftul cel mai de jos sunt asezate marcile proprii ale magazinului, deoarece consumatorii lor le vor cauta mereu.

Sunt de o calitate asemanatoare, dar la un cost mai scazut. Frecvent, acelasi producator care colaboreaza cu marcii importante, o face si cu marcile private ale magazinelor. Cu toate acestea ai grija sa nu cumperi mai mult decat ai nevoie.

Daca vrei sa eviti sa pleci cu mai multe lucruri decat intentionai sa cumperi la intrarea in magazin, atunci este recomandat sa iti faci de acasa o lista cu ce ai de cumparat si sa incerci cat poti de mult sa nu te abati de la ea.

0 Shares
You May Also Like