Cum pot afla daca pot urma un tratament cu termocuverta?

Cum pot afla daca pot urma un tratament cu termocuverta?

1 Shares
0
0
1

Care sunt contraindicatiile in urmarea unui astfel de tratament si la ce ar trebui sa fiu atent (sau atenta) cand aleg un anume tip de echipament?

Acestea sunt cele mai des intalnite intrebari pe care si le adreseaza persoanele ce doresc sa recurga la metode alternative de detoxifiere sau slabire. Unul din cele mai promovate echipamente in centrele de remodelare corporala o reprezinta asadar termocuverta.

Pe scurt, utilizarea acestui aparat promite sa: stimuleze arderea grasimilor din orice zona a organismului, sa detoxifice organismul, sa imbunatateasca aspectul pielii (inclusiv datorat vergeturilor sau celulitei), sa diminueze retentia de apa din organism, sa reduca greutatea pacientilor si dimensiunile diferitelor parti ale corpului.

Fie ca ne referim la termocuvertele simple sau la cele cu infrarosii (indiferent de numarul zonelor de incalzire, de producator sau de temperatura maxima obtinuta), trebuie sa stim ca acest tip de tratament nu este recomandat oricui. Mai mult de atat, poate sa faca mai mult rau decat bine daca nu sunt urmate indicatiile producatorului sau nu se tine cont de contraindicatii.

●    Cine nu ar trebui asadar sa ia parte in tratamentul cu termocuverta?

Ca idee generala, orice persoana trebuie sa isi programeze o consultatie cu medicul de familie pentru a discuta riscurile asumate de acestea. El va stabili daca urmarea acestor sesiuni prezinta sau nu prezinta niciun risc.

Pentru a elimina acest pas, puteti verifica urmatoarele puncte enumerate mai jos. Daca va incadrati in oricare din aceste afectiuni sau conditii, fara nicio indoiala va trebui sa spuneti un NU hotarat tratamentului cu termocuverta.
–    Persoanele ce sufera de boli sau afectiuni ale pielii trebuie sa evita termocuvertura. Aici intra si cei ce sufera de lupus, scleroza multipla.
–    Persoanele ce sufera de hemofilie (in orice forma)
–    Persoanele cu sensibilitate la febra sau la caldura
–    Cei care au oase rupte (fracturi)
–    Oamenii ce au suferit un anume implant
–    Cei care folosesc un defibrilator
–    Pacientii unor operatii chirurgicale (recente)
–    Femeile insarcinate
–    Persoanele care urmeaza un anume tip de tratament medical sau iau anumite medicamente
–    Persoanele bolnave (racite sau cu orice boala activa)

De asemenea, nu este recomandata folosirea aparatului daca clientul acuza dureri de cap sau nu se simte bine. Este nerecomandata utilizarea termocuvertei dupa servirea mesei, indiferent de momentul din zi in care are loc aceasta.

Suplimentar, putem mentiona ca urmarea acestor tratamente trebuie limitate ca numar. Astfel, pacientii nu ar trebui sa depaseasca cifra de trei sesiuni per saptamana. Este nevoie de aceste intervale de pauza pentru a permite corpului sa se obisnuiasca cu tratamentul si a permite grasimii dizolvate sa fie expulzata.

Termocuvertele ce folosesc surse de radiere cu infrarosii mai prezinta o oarecare atentionare: Radiatia lor (caldura degajata) poate sa patrunda pana la o adancime a pielii de 1,5-4 inch.

Aceasta caldura face ca trupul uman sa se incalzeasca din interior, penetrand pielea. Astfel poate sa ajunga la depozitele de grasime adanci si sa le distruga.

Cand aceste rezerve de grasime sunt distruse, ele sunt eliberate si sunt scoase prin corp, ca si toxine. Tocmai de aceea multiple tratamente sunt necesare atunci cand corpul pacientului are rezerve mai mari de grasime.

1 Shares
You May Also Like