Cate tipuri de laminatoare exista?

Share Button

Cate tipuri de laminatoare exista?Inainte sa trecem la tipurile de laminatoare existente, haideti sa le definim pentru cei care nu stiu exact cum functioneaza aceste aparate.

De foi laminate sigur toata lumea a auzit. Prin urmare, laminatoarele sunt aparatele care le lamineaza, care pun acel strat protectie de folie peste a rezista mai mult in timp. Fie ca vorbim de imagini, documente sau acte, laminarea protejeaza obiectul fata de rupturi, riduri si fata de orice substanta care ar putea dauna produsului respectiv.

Exista mai multe tipuri de laminatoare, insa ele se impart in doua categorii principale, laminatoare calde si laminatoare reci.

Cele mai folosite laminatoare sunt cele calde, dar pentru ca multe documente sunt sensibile la caldura, un laminator rece este deseori varianta mai potrivita. La Pin gasesti mai multe tipuri de laminatoare, atat calde sau reci, cat si laminatoare cu functie dubla, atat reci cat si calde.

Laminatoarele calde folosesc materialul de laminare sub forma de pungute, adica folii de laminare legate intre ele la un capat. Obiectul pe care vrei sa il laminezi (gama trece dincolo de acte sau poze, chiar si obiectele din metal, plastic sau spuma pot fi laminate), este introdus in “punguta de folii de laminare”.

answear.ro

Odata ce laminatorul se incalzeste se introduce obiectul inauntru iar foliile de laminare reactioneaza in contact cu caldura, se activeaza adezivul care se lipeste de obiectul in cauza. Si gata, obiectul este astfel laminat.

Laminatoarele reci sunt cel mai des folosite pentru obiecte sau documente printate sau imagini, care sunt sensibile la caldura, iar caldura dintr-un laminator cald poate strica culorile.

Laminatoarele reci nu folosesc temperaturile scazute pentru laminare, sunt numite asa doar pentru diferentierea lor fata de cele calde, ele folosesc presiunea pentru a aplica foliile de laminare pe obiect.

Procesul laminarii ne ajuta sa pastram obiecte importante in stare optima pentru o perioada lunga de timp, fie ca vorbim de acte speciale sau de imagini pretioase cu cei dragi, totul cu ajutorul laminatoarelor, calde, reci si nu numai. Poti sa aflii mai multe detalii despre aceste produse pe site-ul Pin.

Share on Facebook8Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn1Share on Google+1Pin on Pinterest0Share on StumbleUpon0Digg thisShare on Tumblr0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.